Nøgne Ø Kriek of Telemark (7 %)

Nøgne Ø Kriek of Telemark (7 %)

Nøgne Ø Kriek of Telemark

Jeg kunne fint ha laget en oppsummering av årets om har gått og alle de gode (og ikke så gode) ølene jeg har smakt meg gjennom i løpet av 2013. Og det har, kanskje ikke uventet, ikke vært så få. I løpet av året som har gått har jeg smakt over 200 nye øl og jeg nærmer meg nå 800 smakte med stormskritt. Men jeg skal ikke skrive om alle ølene, men heller om en spesiell. Et øl som både er spesielt fordi deler av ingrediensene kommer fra mitt hjemfylke, men også fordi det er et sabla godt norsk surøl: Nøgne Øs Kriek of Telemark.

Surøl, og da spesielt surøl tilsatt bær, er kanskje ikke det første nordmenn tenker på når det kommer til øl. Det har en spesiell smak, men når det gjøres riktig så smaker det virkelig godt. Det er et noe begrenset utvalg av norske surøl, men jeg har tidliger vært (og er fortsatt) betatt av Haandbryggeriets varianter. Nå har jeg jeg en ny favoritt i Kriek of Telemark.

Det første som slår en med Kriek of Telemark er fargen. Dette ølet er rosa. Skikkelig dyp rosa. Så herlig rosa at selv rosabloggere kunne blitt misunnelige på oss ølbloggere. Det andre som slår deg – eller i hvert fall som slo meg – var den subtile duften av krisebær. I smaken er bærene mye mindre subtile. De kommer med full kraft mot smaksløkelene og leverer en helt fantastisk smak av sure og snerpete kirsebær.Syrligheten i denne føles helt naturlig og på sin plass. Faktisk vil jeg påstå at dette er en ganske genial variant av kriek. Et stort pluss er at alkoholen også er veldig godt integrert. Dette er helt på linje med det beste du kan få tak i av belgisk kriek og lambic, men med en definitiv lokal vri. Bærene er definitivt stjernen i dette ølet, og de leverer til de grader. Smaken er sur og herlig og Kriek of Telemark kan anbefales på det varmeste.

Med det ønsker jeg alle et riktig godt nytt ølår!

Nøgne Ø Kriek of Telemark – 8 av 10

PS! Du kan også lese en anbefaling av Kriek of Telemark på Ølportalen.

Vis 2 kommentarer

  1. Riktig godt ølår til deg også, på god vei mot 1001!

  2. Vet du hvilket bakteriestamme(r) de har brukt her?

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.