Ringnes Superior Polaris (10,5 %)

Ringnes Superior Polaris (10,5 %)

Ringnes Superior Polaris

Foto: Ringnes

I fjor ble jeg mildt begeistret for Ringnes Imperial Polaris. På den ene siden var det et spennende og smaksrikt øl fra selveste Ringnes, brygget i samarbeid med Brooklyn Brewery. På den andre siden var det et ganske konservativt forsøkt på å svare på utfordringen fra de mange nye håndverksbryggeriene. Konklusjonen havnet derfor omtrent midt mellom imponert og gjesp.

Nå er Imperial Polaris tilbake, men denne gangen som Superior Polaris. Ølet har fått seg tre måneder på ex-bourbonfat. Ølet er så blandet tilbake med det opprinnelige for å sikre en bedre balanse mellom fatet og baseølet. Fatlagringen på bourbonfat har gjort mye bra for ølet. Der Imperial Polaris hadde en konservativ eim, er Superior Polaris mer spennende og sofistikert. Det har enkelt og greit blitt et bedre øl.

Superior Polaris viser også frem god bryggekunst. Ringnes har utført lagringen nær perfekt med dette ølet. Superior Polaris har ikke hentet for mye smak fra fatlagringen. Det er fortsatt mulig å kjenne igjen basisølet. Særpreget til Imperial Polaris er fortsatt tilstede. Samtidig har ølet fått tilstrekkelig preg fra fatet i smaken. Sødmen og de klassiske smakene fra bourbonfatet – eik og vanilje spesielt – har fått god plass. Samtidig er det fortsatt smak av karamell, honning, furu, krydder og appelsinskall. Dette er smaker som er gjenkjennelige fra fjorårets Imperial Polaris. Balansen er fortsatt god – og jeg vil påstå bedre enn sist – og alkoholen også godt integrert.

Jeg er likevel fortsatt litt forsiktig i min entusiasme for Superior Polaris. Det er mest fordi det er hard konkurranse om å lage gode fatlagrede øl. BrewDog har skapt kunstverk med sine stout som har vært lagret på whiskyfat fra Jura og Arran. Her på bjerget har Ægir gjort en strålende jobb med å kombinere porter og amerikansk whiskey. Superior Polaris når ikke helt opp til disse. Når det er sagt, så er jeg fortsatt veldig glad for at Ringnes har laget både Imperial Polaris og Superior Polaris. Slikt ser jeg gjerne mer av!

Ringnes Suprior Polaris – 8 av 10

Skriv en kommentar