Importert søl #3

Importert søl #3

ChakraHar jeg en morbid fasinasjon for kulinarisk smerte? Vil jeg egentlig meg selv litt vondt? Noen ganger lurer jeg på om svaret på begge disse spørsmålene er ja. Det virker i hvert fall slik når jeg – litt for ofte – ender opp med å studere de litt suspekte importølflaskene på det lokale supermarkedet. Det er nesten som om disse butikkhyllene har en magnetisk effekt på meg. Mye på samme måte som effekten en glødelampe har på en møll en sen sommerkveld. I just can’t help it.

Chakra er et av ølene jeg har klart å holde meg unna en stund, men til slutt gikk det ikke lenger. Jeg måtte prøve. Resultatet var en rekke nye og fasinerende, men ikke helt optimale, smaksopplevelser. Det skal sies at Chakra er ikke smaker like fælt som smaksassosiasjonene det gir kan tyde på. For assosiasjonene ølet gir er virkelig ikke gode. Det starter riktignok nesten tilforlatelig med maltsødme og lett uheldig og svakt råtten gjærlukt. Med litt luft kommer det en tydelig viff av moden banan. Bananen fortsetter i smaken, men i en ganske fordervet tilstand, nesten som den har rustet. Sødmen går i retning av maltdrops som har ligget litt for lenge på et fuktig og klamt sted. Humlearomaen (ølet er brygget med «humleprodukter») er i beste fall syntetisk. Det er noen «fruktige» noter her også, men de går uheldigvis i retning av muggen appelsin. Generelt er muggen, rusten, fordervet og råtten adjektiver som går igjen på de fleste smaksnotatene.

Til ølets forsvar må det nevnes at smaken faktisk er ganske uprovoserende. Det stokket seg først da jeg begynte å lete etter smaksassosiasjoner. I en blindtest ville jeg nok så vidt løftet på skuldrende og konkludert med et under middels pilsnerøl. Ettersmaken er heller ikke så forferdelig. Faktisk er den nesten OK. Det er de beste sidene ved ølet som sitter igjen. Der dette ølet taper seg, er på friskhet og munnfølelse. Med unntak av skummet virker ølet nesten helt flatt. Munnfølelsen er ganske kjip og gir en litt slimete følelse. Totalt sett gir det et øl du fint kan unnvære å legge i handlekurven.

Chakra – 3 av 10

Skriv en kommentar