Flying Dog UnderDog Atlantic Lager (4,7 %)

Flying Dog UnderDog Atlantic Lager (4,7 %)

Flying Dog UnderDog Atlantic Lager

Jeg er stadig på jakt etter gode alternativ til den norske pilsen. Noen ganger passer det best med en lys og lettere øl. Dessverre er Flying Dogs UnderDog langt fra å være et slikt alternativ.

Lukten er ganske svak, men det er et klart preg av sitrus og noe gress i nesen. Problemene med dette ølet starter fra første slurk. Ølet savner en god og solid base. UnderDog har hovedsaklig et fruktig preg. Det er veldig lite smak fra maltet. I smaken er det for det meste preg av duggfriskt gress og noe sitrus. Dette ølet mangler ganske mye. Kroppen er utrolig tynn, og det føles utvannet og kjedelig. Når det heller ikke kan by på mye humlebitterhet, så faller det mer eller mindre fra hverandre. Det er noe bitterhet i avslutningen, men den passer ikke god inn og har en litt syrlig og metallisk smak.

Den skal dog ha noe; for det meste har det er en ren og fin smak. Med unntak av bitterheten, er det få unoter. Når det er sagt, så må amerikanere lære seg hva malt er (jeg generaliserer litt her, men dog). Det går ikke an å humle seg til et godt øl. Dette ølet minner mer om «lidenskapen» som har gått i å brygge Bud Light enn et godt håndverksøl. Den er lett å drikke og lett å glemme.

Jeg liker vanligvis ikke å kommentere pris. En øl skal – i hvert fall etter mitt syn – vurderes på sine kvaliteter alene. Noen ganger blir det imidlertid vanskelig å ikke kommentere pris. Når dette ølet har rundt dobbel pris av en vanlig pilsner (i underkant av 40 kroner for en flaske på Meny) og ikke kan stille opp med noen særlig minneverdig smak, så blir det ganske bortkastet. Det beste jeg kan si om dette ølet er at det ikke smaker vondt, at det har en kul etikett (det gjelder generelt for Flying Dog) og at jeg nå er én øl nærmere 1001. Det holder ikke. Når alt kommer til alt tar jeg heller en Hoppy Joe, eller en tsjekkisk pilsner eller en bayersk hveteøl som et alternativ til den trofaste norske pilsneren.

Flying Dog UnderDog – 4 av 10

Vis kommentar

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.