Ægir Lynchburg Natt Imperial Porter (10 %)

Ægir Lynchburg Natt Imperial Porter (10 %)

Ægir Lynchburg Natt Imperial PorterDette er et blogginnlegg jeg egentlig ikke hadde tenkt til å skrive i det hele tatt. Jeg hadde tenke jeg skulle la smakingen av Ægirs bourbonlagrede porter forbigå i all stillhet, la informasjonen om mine smaksopplevelser forbli en godt bevart hemlighet og generelt late som om jeg aldri hadde hørt om dette ølet. Første gangen jeg smakte Lynchburg Imperial Natt Porter var det en grusom opplevelse. Jeg hadde ingen illusjoner om at det ville være det beste ølet i historien, men jeg hadde heller ingen tro på at det ville være direkte dårlig. Men det var det siste inntrykket jeg satt igjen med etter å ha smakt ølet første gang. Ølet var rett og slett fælt. Smaken av dårlig amerikansk bourbon var så utpreget og så skrikende at det ødela hele smaksopplevelsen for meg.

Min flaske nummer to endte derfor opp med å stå til lagring ganske lenge. Om dette var utslagsgivende eller ikke vet jeg ikke. Det kan hende at jeg var uheldig med den første flasken, eller at jeg bare smakte den på feil tidspunkt (det har hendt før). Uansett ble opplevelsen av Lynchburg Natt noe helt annet på andre forsøk. Trolig var denne opplevelsen også mye mer representativ for hva Lynchburg Natt kan by på. Min anmeldelse er derfor basert på min andre smaking av dette ølet.

Smaken er gjennomgående god og velbalansert. I nesen plukker jeg opp brent malt, noe karamell, kakao, mørk sjokolade og noe bourbon. Lukten har et ganske søtlig preg, og det er også et snev av soya, nellik og salvie. I smaken fortsetter det med sjokolade og kakao, og det kommer også et klart innslag av lakris. Det er også noe smak av bær, men denne ligger ganske langt bak, god skjult av de store mengdene med sødme. Utover i smaken kommer det også en veldig fin mørkbrent bitterhet. Når det gjelder fylde og munnfølelse, er det lite å utsette på i Lynchburg Natt. Dette er et fyldig, kraftig og deilig øl. Fatlagringen har bidratt med en avrunding og en ekstra dimensjon av sødme, men den overtar på ingen måte, og det er ikke noe klart preg av Jack Daniels. Og takk ølgudene for dét. Lakris og kakao er det bærende i smaken. Det er en gjennomgående sødme og fruktighet som kan tilskrives fatlagringen, men det er ikke et gjennomgående bourbon-preg. Fatlagringen har gitt et merkbart, men subtilt, preg på ølet. Akkurat slik det bør være.

Ægir Lynchburg Natt Imperial Porter – 8,5 av 10

Lynchburg Natt ble sluppet under spesialslippet til Vinmonopolet forrige torsdag. Prisen er ganske stiv med 230 kroner flasken. Hvis du er en av de heldige som plukket den med deg, eller hvis du skulle komme over den, så anbefaler jeg å lagre den og spare den til en god anledning. Hvis du ikke fikk tak i den, så anbefaler jeg at du maser litt på Vinmonopolet.

Du kan også lese anmeldelsene til KjempetorskenStoreMy og Tommy.

Vis 2 kommentarer

  1. Hei
    Jeg har nettopp oppdaget ølbloggen din, og må si det er den beste norska ølbloggen jeg har lest.
    Jeg la merke til noen øl jeg ikke har sett i vareutvalget til vinmonopolet. Har du noen andre kanaler du bruker?

    1. Takker så mye! Alltid hyggelig å høre at folk liker bloggen 🙂
      Vinmonopolet har et noe bredere utvalg i Vika. Her vil du finne øl som ikke er i bestillingsutvalget på nettet. Jeg plukker også opp mye på noen av de bedre ølpubene i Oslo. Av øl med butikkstyrke kan jeg anbefale Centra på Majorstuen, Meny på Oslo City og Jacobs på Holtet.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.