Lervig Hoppy Joe (4,7 %)

Lervig Hoppy Joe (4,7 %)

Lervig Hoppy JoeJeg starter like så godt med konklusjonen først. Lervig har laget et nytt fantastisk øl for butikkmarkedet. Hoppy Joe er rett og slett et glitrende, velmakende og humlete øl. Smak det så fort du kan!

Det er lite å utsette på Hoppy Joe. Det lukter friskt med toner av røstet malt, karamell, humle og sitrus. I smaken er det masse fruktighet og bitterhet, men også generøse mengder med maltsødme. Til å være et butikkøl, er det overraskende mye smak i dette ølet. Det også ganske liberalt humlet. Her er det brukt både Chinook, Simcoe og Nelson Sauvin-humle. Smaken bærer et tydelig preg av humlen med mye smak av grapefrukt. Dette balanseres godt med en utsøkt maltsødme som bidrar med karamell og noen søtere smaker (jeg fikk ikke plassert dem helt, men ølet er også brygget med sjokolademalt). Balansen i dette ølet er superb. Ølet er en ren nytelse, og fantastisk til å være et såpass alkoholsvakt øl. Det har en nydelig fruktighet, massevis av humlearoma, en nær perfekt bitterhet og en behagelig sødme. Jeg skulle gjerne sett at den hadde litt mer fylde, den har såvidt litt for tynn kropp, men det gjør ingenting. Hvis jeg føler for en kraftigere og fyldigere øl, tar jeg gjerne en Rye IPA.

Hoppy Joe setter en ny standard for hva man kan forvente av et butikkøl. Dette ølet er beviset på at det er mulig å lage et godt og smaksrikt øl for dagligvaremarkedet. Jeg har stor sans og respekt for butikkølet til de mer utpregede norske mikrobryggeriene, men de virker til tider litt uinspirerte. Gode ja, men ikke noe som skriker at dette er et øl du vil prøve igjen og igjen. Lervig får til dette. Lucky Jack har lenge vært et av mine favorittøl nettopp av denne grunn. Nå har Hoppy Joe kommet på den samme listen. Hurra og skål!

Lervig Hoppy Joe – 8,5 av 10

Vis 4 kommentarer

  1. Som jeg skulle sagt det selv 🙂
    Har linket til denne artikkelen på min blogg under den nye 10 på topp butikkøl-listen som nettopp er lagt ut.

    1. 🙂
      Jeg ser Hoppy Joe troner på toppen av din butikkølliste, og jeg er svært tilbøyelig til å plassere den der selv. For øvrig en veldig god liste. Jeg setter selv Budvar noe høyere enn Urquell, men det er mye snadder på den listen 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.