Hurra Torpedo!

Hurra Torpedo!

Torpedo Extra IPAEr du av typen som ikke kan få nok av en god IPA. En som synes det skal være så mye humle som mulig? En som synes kjeften skal føles som Sahara på en tørr dag etter å ha tatt en god slurk? Hvis du ikke er det, kan du hoppe videre til neste innlegg med en gang.

Både Torpedo Extra IPA og Spaceman IPA tilbyr mengder av humle som er garantert å bedøve smaksløkene dine skikkelig. Spaceman IPA var kanskje den største overraskelsen for meg. For det første er den italiensk. Det er ikke det at italienere ikke kan lage god alkoholholdig drikke, men jeg har hatt betraktelig bedre erfaring med italiensk vin enn italiensk øl (dog har det vært noen unntak). For det andre er det en ganske kraftig, amerikanskinspirert IPA. Nå er ikke det spesielt uvanlig i seg selv, men jeg hadde enkelt og greit ingen forventninger om det (den ble kjøpt på impuls uten kjennskap til verken ølet eller bryggeriet). Fir det tredje var den rett og slett bare veldig, veldig god.

Spaceman IPA har en ganske tydelig og kraftig lukt av humle. Det er liten tvil om at dette er en øl for de humlefrelste. Men det er også mye fin fruktighet og maltsødme å spore. Også i smaken er det en fin balanse, selv det helt klart er humlen som dominerer. Smaken er preget av grapefrukt og en glitrende og gjennomgående bitterhet. Det er også plass til noe karamell fra maltet i smaken. Ettersmaken er lang med mye bitterhet. Alkoholen og maltet gir en fin avrunding og balanse til de generøse mengdene med humle. Hvis du er ute etter en smakskraftig og sterkt humlet IPA, så er dette ølet for deg.

Humle er det også nok av i Torpedo Extra IPA. Så mye at det nesten kan bli i overkant mye (men bare nesten). Fra første slurk kommer humlen frem. Dette er en heftig IPA med mye bitterhet. Blomster, urter, grapefrukt og blodappelsin går igjen i smaken. Jeg merket noe til maltsødmen, med små hint av karamell, men her er det humlen som dominerer. God fylde, flott munnfølelse og godt integrert alkohol trekker opp. Jeg liker også den lange, bitre ettersmaken. Problemet er at ølet mister litt balansen. Det blir litt for mye humle i forhold til hva de andre smakskomponentene kan hamle opp med. Det kommer ikke til å hindre meg fra å driike denne igjen. Snarere tvert imot.

Spaceman IPA – 8,5 av 10
Sierra Nevada Torpedo Extra IPA – 8 av 10

Skriv en kommentar