Hyggelige gjensyn


Sommerferien ble avsluttet med større mengder Arendalspils kombinert med fin sørlandsidyll, kurong og grillmat. Arendalspilsen er en litt spesiell greie. En uke om sommeren er det (nesten) det eneste ølet som er tillatt å drikke, en begrensning som ikke er lagt av meg, men som jeg fint klarer å leve med. Faktisk vil jeg påstå at Arendalspils er en av de bedre norske pilsnerne. Den har en klar smak med god maltsødme, og i motsetning til mye norsk pils smaker den fortsatt godt selv om den ikke er helt avkjølt (gjerne en god test på kvaliteten på ølet generelt).

Avslutningen på sommeren har vært preget av få nye øl, og gjensyn med gamle favoritter. Jeg har ikke gitt opp prosjektet, men det var deilig med en liten pause fra å prøve noe nytt hele tiden (jeg har kommet i gang med smakingen igjen nå – blant annet en overraskende god Geuze). Jeg har også kommet frem til at det er bra å kunne nyte noen av de virkelige gode ølene jeg har smakt, uten å tenke på notater eller hva ølet lukter og hvordan smakene er kombinert og balansert. Rett og slett bare nyte et virkelig godt øl. Et av disse er Founders Centennial IPA. Det er et øl jeg ikke ser så ofte, dessverre, men når jeg finner det, griper jeg gjerne muligheten til å kjøpe det. Dette er en virkelig god IPA og et bevis på at amerikanske mikrobryggerier står for noe av det beste i dagens ølverden.

India Pale Ale har dominert listen over gjensynsøl denne sommeren. BrewDogs Punk IPA er kanskje den jeg har drukket oftest. Dette er ikke den beste IPAen som finnes. Eksempelvis er storebroren Hardcore IPA et betraktelig bedre øl. Punk IPA har imidlertid en perfekt miks av lettdrikkelighet, god smak og balanse som gjør det til et av mine favorittøl. Det samme gjelder Lervigs Lucky Jack (dog en pale ale, ikke en IPA). Igjen, det finnes bedre øl rent kvalitetsmessig, men kombinasjonen av en relativt lett, men særdeles god smak gjør at jeg stadig vender tilbake til den. Nøgne Øs India Pale Ale er fyldigere og mer smaksrik enn både Punk IPA og Lucky Jack. Det er rett og slett en fantastisk IPA som er en ren nytelse å drikke. Det har gjort den til en annen klar sommerfavoritt for meg.

Hvilke øl har vært dine sommerfavoritter? Del gjerne i kommentarfeltet.

Vis 3 kommentarer

  1. Har nok blitt mest Lucky Jack fra Lervig. Trashy Blonde fra BrewDog blir en god nr. 2.
    Største smaksopplevelse er fra Ægir, Imperial Natt Porter, kan ikke annet enn å takke Evan på Ægir for ett utrolig godt øl.

  2. Trashy Blonde er en god øl, og hadde det ikke vært for at butikkene jeg frekventerer oftest har sluttet å føre den, så hadde det nok blitt en del trashy på meg i sommer. Jeg pleier vanligvis å drikke en del weißbier om sommeren, men etter masse Franziskaner på fat i München i mai ble det norske utvalget litt for skuffende. Imperial Natt Porter har jeg ikke fått surret meg til å smake enda, men Ægir kan helt klart lage gode portere!

  3. Kjøpte 2 kasser Brewdog 5 am. Saint på Systembolaget, og nøyt de på hytten med venner på østlandet. En meget god øl!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.