Nøgne Ø Sunturnbrew (11,0 %)

Nøgne Ø Sunturnbrew (11,0 %)

Nøgne Ø SunturnbrewJeg må innrømme at jeg har litt problemer med øl med sterk røyksmak. Det er ikke det at det ikke kan smake godt, men jeg ser ikke helt poenget med det. Mange sammenligner de røykfulle ølene med whisky, men, og da snakker jeg som både en øl- og whiskyentusiast, jeg kan personlig ikke se at det er noen god sammenligning. Røyken trenger å balanseres mot andre kraftige smaker og aromaer. Dette kan fungere helt ypperlig i en god whisky, men i øl føler jeg at smaken ikke treffer skikkelig eller er særlig tiltalende.

Når det er sagt, så er Nøgne Ø Sunturnbrew likevel et godt forsøk på en røykfull øl. Det er laget på både røstet malt, rug og hvete. I tillegg til røyksmaken, har det også en bitterhet på 50 IBU. Til å være et røykfullt øl, er Sunturnbrew betraktelig bedre balansert i smaken enn for eksempel Haandbryggeriets Røyk Uten Ild. Hveten bidrar positivt til smaken, som ellers preges av lakris, mørke bær og treverk. Når røyken legger seg, kommer det frem en god fruktighet sammen med moderat bitterhet. I avslutningen merkes noe alkohol i tillegg til bitterheten. Ølet er ganske godt balanser når det gjelder alkoholstyrke, men smaken er ikke like godt balansert. Jeg sier meg derfor enig med Tommy, som også finner at det blir for mye røyk i dette ølet.

Nøgne Ø Sunturnbrew – 5,5 av 10

Vis 3 kommentarer

  1. Hei, Robert fra drikkekultur.com. Vil fortelle at jeg har lagt ut en link til din blogg slik at flere kan få mulighet til å få lese den.

    Det er også lagt ut en link på Facebook (link: http://www.facebook.com/Drikkekultur)

  2. Så hyggelig 🙂 Jeg håper selvfølgelig at flere liker bloggen og vil lese den jevnlig. Takk for at dere sprer ordet videre 🙂

  3. Jeg gir den selv 9/10. Eneste å sette ned på med dette øllet er at skummet ikke imponerte meg, samt at det var litt for søtt. Skikkelig koseøl om man lar Islay-whiskyen stå på hylla for kvelden!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.