Nedtelling til 300

Nedtelling til 300

Det har gått litt sakte i prosjektet med å nå 1001 øl den siste tiden. Jeg har ofte valgt å kjøpe øl jeg har drukket før og som jeg liker godt, fremfor å prøve nye øl som jeg er mer skeptisk til om jeg vil like. I tillegg har det vært noen hektiske uker, noe som også har medført at det har gått litt sakte med bloggingen. Men, jeg har kommet litt videre. For noen måneder tilbake, rundet jeg øl nummer 200. Nå begynner jeg å nærme meg neste milepæl. I skrivende stund har jeg smakt meg gjennom 292 øl.

Sierra Nevada Pale Ale

Sierra Nevada Pale Ale

Sierra Nevada Pale Ale (5,6 %)
Dette er pale alen som andre amerikanske pale ale måles opp mot, og det er ganske forståelig. For dette er en meget god pale ale. Den prøver ikke å være en IPA med å presse inn masse humle, men har en fin balanse mellom humle og malt.

I smaken er det tørkede blomster, høy, noe karamell og krydder blandet med en finhulebitterhet. Det er også noe aroma av sitrus og appelsin. Kanskje det beste med dette ølet er at maltet for lov til å få god plass. Jeg er veldig glad i humlete øl, men det er behagelig å drikke pale ale som har en fin maltsødme. Dét er noe som trekker dette ølet opp for meg. Jeg skulle kanskje ønske at ølet var enda et par hakk friskere, men generelt er det et godt øl som jeg vil drikke igjen.

Karakter: 7.5 av 10

BrewDog Alice Porter (6,2 %)
Jeg har hatt store problemer med å finne gode portere som jeg liker, men i den siste tiden har jeg funnet opptil flere. Alice Porter går inn blant disse. Dette er kanskje ikke den mest klassiske porteren jeg har drukket, men den er helt klart mye nærmere min smak enn andre portere. For de som likere kraftige portere, kan denne kanskje være en liten skuffelse, men jeg likte den mildere og fruktigere smaken. Ølet har en middels fylde og en fin kompleksitet. Her er det mocca, kaffe, lakris og mørke bær i smaken. En solid porter fra BrewDog!

Karakter: 8 av 10

Mikkeller Jackie Brown (6,0 %)
Jeg fortsetter å bli imponert over øl fra danske Mikkeller. Jackie Brown (oppkalt etter karakteren fra Quentin Tarantinos film ved samme navn) er ikke det beste ølet jeg har smakt fra bryggeriet, men det har en forfriskende vri på den klassiske brown alen. Da jeg først smakte på det, lurte jeg en kort stund på om det var en blanding av brown ale og pale ale. Ølet har helt klart preg av det mer mørkbrente overgjærede ølet, men har samtidig en god fruktighet og humlearoma. I saken er det både kaffe og mørke bær. Humlearomaen er helt klart tilstede og bidrar til å gjøre ølet både bedre og mer spennende. Jeg har ikke sett dette ølet så mange steder, men finner jeg det igjen, så skal jeg ha et glass!

Karakter: 7.5 av 10
(smakt fra fat på Laundromat)

Hornbeer Black Magic Woman (10,0 %)
Dette er en stout med store bokstaver; skikkelig mørk med espressofarget skum. Noe av det viktigste jeg ser etter i en imperial stout, er balanse, og denne har heldigvis det. I tillegg smaker den fortreffelig. Her er det masse sjokolade, mocca og kaffe. Det er også noe bitterhet fra maltet. Dette balanserer mot en fin friskhet og god fruktighet. Samtidig er det akkurat passe mengde kyllsyre. Ølet har en god fylde. Alkoholen er merkbar, men den er godt integrert i smakskomplekset og styrken passer ølet veldig godt. En mørkbrent ettersmak runder av et meget godt øl.

Karakter: 8,5 av 10
(smakt fra fat på Schouskjelleren)

Så, 292 smakt, 709 igjen. Hvis du har et godt forslag til hvilket øl som skal bli mitt nummer 300, så er det bare å legge igjen en kommentar!

Skriv en kommentar