Lervig Betty Brown (4,7 %)

Lervig Betty Brown (4,7 %)

Under Gladmaten 2011 i forrige uke, lanserte Lervig Betty Brown. Ølet er laget av bryggermester Mike Murphy, som tidligere har blitt lagt merke til for sine øl både i Italia og Danmark, i tillegg til sitt hjemland USA.

Lervig beskriver ølet som en norsk brown ale, og lukten minner tydelig om den klassiske britiske brune alen. Det er helt klart maltet som har hovedrollen i dette ølet. I smaken minner det imidlertid noe mer om en bayer enn en brown ale, men den har mer bitterhet og et mer røstet preg. Ølet er enkelt, men med tydelig smak. Det er mest smak av nøtter, men også noe mocca og et hint av karamell. Maltet er mest dominerende i smaken, men humlen bidrar også mye til smaken, noe som både gjør ølet mer spennende og skiller det litt fra andre brune ales. Det er også mye smak og en god friskhet i ølet, men jeg savner noe mer fylde.

Betty Brown er helt klart et godt øl. Det passer godt på en overskyet dag, eller som en alternativ til kveldspilsen når solen har lagt seg. Jeg synes imidlertid ikke ølet er helt balansert. Det er litt for lite sødme til å veie opp for det røstede preget. Alternativt kunne det hatt mer fylde. Det hadde vært interessant å prøve en variant av dette ølet med noen ekstra prosent alkohol (for eksempel i samme klasse som Nøgne Øs Imperial Brown Ale). Når det er sagt, så må jeg innrømme at jeg blir litt imponert av Brand-serien til Lervig. Dette er godt og smaksrikt øl som også bør kunne appelere til en større gruppe mennesker enn den indre kjerne av ølkjennere. Tommelen opp!

Lervig Betty Brown – 7 av 10

Til informasjon har jeg mottatt smaksprøve fra Lervig for dette produktet.

Oppdatert: Selvfølgelig Nøgne Øs Imperial Brown Ale

Vis 3 kommentarer

  1. Nøgne Ø Brown Ale ligger på 4.5%
    Imperial Brown Ale derimot… Den har alt, og en god fyldig kropp.

    Den beste i klassen for mitt vedkomne, må nok være Cigar City Bolita Brown Double Nut. Nydelig!

  2. Beklager, her er det jeg som har vært for rask. Tenkte på Imperial, som har en nydelig fylde og smak; en av de beste brown alene jeg har drukket til nå. Har ikke smakt Cigar City enda, men den må jo prøves. Kjenner du til om det er noen steder i Norge som selger den?

  3. Polene i Vika, Oslo og Valkendorfgate, Bergen har begge hatt øllet inne. Om det fortsatt er ute i hyllene vet jeg ikke. Det er heller ikke umulig at noen av Norges bedre puber kan ha noen flasker stående ;D

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.