Boon Framboise (5,0 %)

Når du sliter med å venne deg til en spesiell smak, hva gjør du da? Drikker mer, selvfølgelig! Nå skal det sies at jeg ikke er helt ukjent med stilarten surøl. Det finnes også eksempler på surøl jeg har likt meget godt. Belgiske surøl kommer i mange varianter, og det er ikke uvanlig at ølet også brygges med bær. Det mest vanlige er kirsebær, men også bringebær blir mye brukt. Boon Framboise er, som navnet tilsier, av den siste sorten.

Så fort flasken åpnes, er det liten tvil om at bringebær er brukt i bryggingen. Ølet både lukter og smaker intenst av bringebær. I starten er det en noe søt smak som først preger ølet, men syrligheten fra gjæren slår etterhvert inn. I dette ølet fungerer syrligheten godt, og ølet har også en fin friskhet. I produksjonen av ølet er det brukt ekte bringebær, og ikke sirup. Likevel føler jeg at smaken føles litt kunstig. Det blir også litt vel mye bærsmak. Dette ølet er lagret på fat, men jeg måtte lete lenge etter smaken fra fatlagringen.

På ratingsider som Ratebeer og Beeradvocate vil du finne mange som skryter av dette ølet, men jeg må innrømme at jeg ikke er en av dem. Etter min vurdering, er ikke dette et meget godt øl, i hvert fall ikke sammenlignet med de mange gode ølene jeg har smakt til nå. Jeg har riktignok ikke drukket mange bringebærøl, men jeg har smakt langt bedre kirsebærøl, i tillegg til flere lambic som også er bedre. Når det er sagt, så bør fruktlambicelskere likevel prøve denne (jeg fikk tak i den på Parkteateret i Oslo).

Boon Framboise – 4 av 10

Les også Kjempetorskens langt mer positive omtale av dette ølet.

Vis 2 kommentarer

  1. Eikefatene som benyttes til lagring er ofte svært gamle og gir derfor fra seg veldig lite eikesmak!

  2. Det forklarer en del. Synd, siden riktig fatlagring kunne gjort mye bra med smaken.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.