Stemningsrapport fra øl- og matfestivalen

Øl- og matfestivalen er i gang i Kubaparken i Oslo. Hvis antallet festivaldeltakere sier noe om ølinteressen i hovedstaden, så later det til at interessen er på topp. Det så også ut til at de fleste smakte på annet øl enn de mer kjente merkene.

Ikke alt fungerte helt optimalt den første dagen, og det var fortsatt litt problemer på torsdag. Spesielt onsdag var det et problem at man fort ble stående ganske lenge i kø i enkelte av salgsbodene. Dette var i hovedsak på grunn av at det var mange som skulle ha små smaksprøver samtidig (det følger 12 små smaksprøver med inngangsbilletten). Dette var heldigvis ikke et like stort problem på torsdagen. Jeg klarte helt fint å unngå kø, selv om det også var flere mennekser på festivalen.

Ølutvalget på festivalen i år er ganske solid, men på åpningsdagen var det en del problemer med tilgjengeligheten på flere av de mindre merkene samt en del av importølet. Tilgjengeligheten ble bedre utover kvelden og torsdagen, men det var fortsatt noen øl som ikke var å få tak i. Likevel er bredden i utvalget meget god, og nesten uansett hvilke smakspreferanser man har, så vil man finne noe man kan like. Mine favoritter til nå er, kanskje ikke helt overraskende, bodene til Kinn (Havaristen), Nøgne Ø/Ægir (Ølverkstedet) og Haandbryggeriet (Spesialbaren).

Kanskje det beste med årets festival, er at matutvalget har blitt betraktelig bedre. Flere av serveringsstedene har også mat som er laget med øl, for eksempel ølmarinerte reker og ølgravet laks. Det hjelper også at det er god stemning på festivalen, og hvis været holder seg, kan de siste dagene av festivalen bli rett så bra.

God stemning og flott vær på øl- og matfestivalen
Jørn Idar Kvig, alias Høyt Skum, holder foredrag

Nøgne Ø

Bra til nå
Stemningen på festivalen
Utvlaget til spesialbaren og ølverkstedet
Nøgne Ø Red Horizon

Ikke så bra til nå
Ikke alle øl er å få tak i
Noen øl er overpriset (mens andre ikke er det)

Hvis du ikke har rukket innom festivalen enda, har du fortsatt muligheten til det. Fredag starter festivalen klokken 15, mens den åpner klokken 13 på lørdag. Program for festivalen finner du her.

Skål!

Oppdatering: Øl- og matfestivalen melder nå at festivalen også vil være åpen for publikum i dag, søndag 5. juni!

Vis kommentar

  1. Vi har porsjonert spesialølet ut over festivalen, med nye øl hver dag, og i dag har vi hentet frem nok endel spesialimporterte godbiter. Blir hovedsakelig å finne i spesialbaren og i Gustavs smakshjørne.
    Søndagen var forbeholdt ansatte i hotell- og restaurantbransjen. På grunn av mange henvendelser, har vi bestemt at søndag blir åpent for alle. Vi åpner kl 13 både lørdag og søndag. Deler av området blir imidlertid forbeholdt hotell og resturantbransjen (krever påmelding etter invitasjon fra leverandører). Dette gjelder i hovedsak uteservering på Fyrhuset Kuba, ellers vil området være åpent for alle.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.