Hansa 365

Hansa har oppdaget av folk er mer opptatt av smak enn alkoholstyrke når det kommer til øl. Det er nok en ganske korrekt observasjon. Smak er viktig, og hvis det er noen som kun drikker øl på grunn av alkoholen, så bør de revurdere sitt forhold til den gylne drikken. Det jeg ikke helt klarer å forstå er at Hansa har valgt å introdusere en mer alkoholsvak, kjedeligere og kjipere variant av sin vanlige pilsner. For Hansa 365 er dessverre ikke noe mer enn det. Litt mindre alkohol (3,65 prosent), litt mindre smak og enda mindre spennende smak enn originalen. I en tid hvor øl fra mindre bryggerier som satser på smak og kvalitet vokser i popularitet, så velger Hansa å svare med dette. Jeg må si meg enig med StoreMy og Tommy: jeg forstår rett og slett ikke poenget.

Hansa 365 – 3 av 10

Ad notam: hvis du er ute etter en mer alkoholsvak øl og samtidig vil ha den gode ølsmaken, anbefaler jeg heller BrewDogs varianter, eksempelvis Trashy Blonde (4,1 prosent), Edge (3,2 prosent) eller Nanny State (0,5 prosent).

Vis 4 kommentarer

 1. Har denne i kjøleskapet, men har foreløpig kviet meg litt for å teste den. Tror jeg må opparbeide meg litt pils-tørst først!

  Kunne du forresten sendt meg epostadressen din?

  kjempetorsken(a)gmail.com

 2. Det skal sies at det kunne vært verre, men så sier det heller ikke så mye. Hansa-smaken er gjenkjennelig, men smaken er flatere.

 3. ta prisen i betraktning her da.
  denne koster ca 17 kroner boksen og om du regner litt på det kommer du fram til at den er billigere per alkoholenhet.

  så om du vil kose deg med en pils, litt billigere, er nok denne et godt alternativ om du ikke er ute etter å få mest mulig alk per boks. og om du er veldig glad i øl er det kansje greit å kunne drikke mer og merke litt mindre til det? uten å drikke lettøl 🙂

  selv synes jeg den er veldig god, og kjøper heller denne enn foreksempel bare-øl, kompils og seidel. lett villig til å ofre en prosent alkohol for Hansa smaken vs billigølet!

  Lars

 4. Når jeg skriver om øl på bloggen, og når jeg vurderer kvaliteten på en øl, så er ikke pris noe jeg tar i betraktning. Hadde jeg gjort det, er det mange øl jeg måtte gitt betraktelig lavere karakter enn hva jeg har gjort.

  Smak er individuelt, og det er nok mange som vil få mye mer ut av Hansa 365 enn hva jeg gjør. Jeg mener fortsatt at den vanlige Hansa-pilsneren smaker mer og bedre enn 365-utgaven. Og hvis det er smak det går på, ville jeg personlig heller brukt et par kroner ekstra og kjøpt eksempelvis en Budweiser Budvar (noe jeg som regel også gjør). Jeg tar heller noen få, men bedre, øl, enn mange mindre gode øl.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.