Behold Nøgne Ø Two Captains!

Nøgne Ø skal slutte å produsere Two Captains. Øl forsvinner fra markedet jevnlig. Noen øl lages kun for spesielle anledninger, andre produseres kun for én enkelt gang. Nøgne Ø Two Captains ble til etter at Jon Halvor Fjeld vant Norgesmesterskapet i hjemmebrygging i 2010. Etter å ha blitt produsert av Nøgne Ø i rundt ett år, blir produksjonen nå avsluttet til fordel for en ny IPA. Det er selvfølgelig alltid spennende med en ny IPA fra Nøgne Ø, men det er veldig synd om Two Captains forsvinner helt. Ikke bare er Two Captains en av de bedre IPAene jeg har smakt, men den fortjener å bli smakt av flere. Ølglade mennesker har allerede startet en facebook-gruppe for å bevare Two Captains. Hvis du er enig i dette, så trykk på «Like»-knappen med en gang!

Oppdatert 8. april: Har Nøgne Ø bestemt seg for å fortsette produksjonen av Two Captains? Bloggen Humle og Malt har oppdaget at Two Captains nå står oppført som year-round øl

Vis 6 kommentarer

  1. Bra insjniativ! Lenge leve de to kapteinene!

  2. Lenge leve. Drakk Two Captains senest i kveld, og det er en vidunderlig øl.

  3. Du drakk 1 Two Captains eller 2 Captains? Selv tok jeg til takke (snodig uttrykk) med Tiger Triple, 1 Tiger, med andre ord.

  4. 1 Two Captains. Men tre Tiger Triple er heller ikke å forakte. Ikke 1 heller…

  5. Jeg er helt enig i at Two Captains er et utrolig godt øl, men jeg er allikevel ikke villig til å stå på barrikadene for å beholde det.

    Nøgne Ø produserer alle sine øl (og et par av Mikkellers) på spreng på sitt lille anlegg, og skal vi få nye øl fra Nøgne Ø, er vi faktisk nødt til å gi slipp på noen gamle.
    Og da må vi samtidig ha troen på at de kan lage noe enda bedre. Det har ihvertfall jeg.

  6. Jeg er alltid spent på nye øl fra Nøgne Ø, og med kapasiteten bryggeriet har, er det ikke tvil om at noen øl må vike for nye. Etter min mening er imidlertid ikke Two Captains den som burde tas ut av sortementet. Ja, den er brygget på grunnlag av en bryggekonkurranse, og har ikke vært tiltenkt en fast rolle i sortimentet, men den er kanskje den beste IPAen Nøgne Ø har. Det er synd å si det, men #500 er en bedre kandidat for erstatning. #500 er en god øl, men her har Nøgne Ø tatt litt av i et forsøkt på å gjøre ølet ekstra spesielt. Two Captains er langt mer balansert, og tilbyr også en litt annen vri enn andre IPAer. Jeg har tro på at Nøgne Ø kommer til å slippe noen nye fantastiske øl også i fremtiden, men det er virkelig synd å se Two Captains forsvinne.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.