Ukens anbefaling: Founders Red’s Rye PA

Jeg har innsett at hvis jeg skal kalle noe «ukens anbefaling», så kan det være en fordel å prøve å komme med en ny anbefaling sånn omtrentlig ukentlig. Den siste uken har jeg smakt på flere glimrende øl, så jeg må innrømme at det er litt vanskelig å komme med en enkelt anbefaling. Men hvis jeg først skal komme med én, så blir det Red’s Rye PA fra Founders Brewing Company. Både fordi det er et øl fra et bryggeri jeg virkelig har fått sansen for, og fordi det er et øl brygget på rug.

Men først og fremst er Red’s Rye PA et glitrende øl. De som skulle være redd for at rugøl blir litt for spesielt, trenger ikke bekymre seg; om noe gjør ruget dette bare til et enda mer spennende øl. Red’s Rye PA lukter og smaker på alle måter som en pale ale. Det første som slår en er en deilig lukt av humle etterfulgt av en behagelig maltsødme. Ølet har et tydelig humlepreg med smak av sitrus og blomster. Bitterheten fra humlen er tilstedeværende, men ikke så kraftig som med en IPA, selv om dette er blant de mer bitre pale alene jeg har smakt (70 IBU).

Founders lager for øvrig mye annet godt øl. Centennial IPA helt klart en annen øl å anbefale fra samme bryggeri. Det er en av de beste IPAene jeg har smakt, og en mulig ny favoritt. Ølet har en god og balansert bitterhet, smak av sitrus og eksotisk frukt og med et snev av karamell i ettersmaken. Det er en forfriskende, smaksrik og utsøkt India pale ale. Og hvis du først ønsker å prøve øl fra Founders kan også deres imperial IPA, Double Trouble, og Dry Hopped Pale Ale anbefales. Jeg har ikke sett Founders så mange steder i Oslo, men enkelte ølpuber fører disse ølene, og det er også mulig å få tak i dem gjennom Vinmonopolet.

Founders Centennial IPA – 9
Founders Red’s Rye PA – 8.5
Founders Double Trouble IPA – 8.5
Founders Dry Hopped Pale Ale – 8

Skriv en kommentar