Ølutvalg til å bli glad av

Jeg har ikke for vane å skryte av dagligvarekjeder, men Rema fortjener ros for tiden. Ikke bare har matutvalget tatt seg skikkelig opp, men nå er det også mulig å få tak i en lang rekke gode øl. Tidligere i år begynte de, til min store glede, å selge Kronenbourg 1664 (nå mangler det bare at Brasserie France får den inn igjen på fat). Og utvalget ser ut til å vokse. Nylig plukket jeg opp både Estrella Damm (spansk pilsner) og Bernard (tjekkisk pilsner).

Uheldigvis er det ikke veldig stor match mellom det fornyede utvalget på Rema og ølene i boken. En grunn til det er selvfølgelig at det ikke er lov å selge øl med mer enn 4,7 volumprosent alkohol i vanlige butikker. De fleste ølene i boken har mer enn det. Jeg har ikke fått gått gjennom alle, men gjennomsnittet til nå ligger på noe i overkant av 6,4 prosent. En annen faktor er at det ofte er mer spesielle utgaver eller «premium»-utgaver som er fremhevet i boken; dette gjelder særlig de mer kjente merkene.

Men det betyr likevel ikke at Rema ikke skal ha ros. Det har blitt langt mer spennende å gå i ølhyllene der nå. Og selv om de ikke er i boken vurderer jeg sterkt å prøve flere av dem i nærmeste fremtid, om ikke annet for å støtte det utvidede utvalget. Øverst på listen står Trashy Blonde fra BrewDog, de samme (høyst sannsynlig gale) gutta som står bak Tactical Nuclear Penguin.

(PS! Jeg er klar over at enkelte andre kjeder har hatt et solid ølutvalg lenge. For disse er det imidlertid en del av konseptet å ha et bredere utvalg enn andre.)

Skriv en kommentar