Magisk godt øl

Magisk godt øl

Magic Rock Human CannonballJeg har allerede skrytt av ølet til Magic Rock, og nå er det på tide å skryte litt mer. For dæven døtte, de lager godt øl! Jeg har tidligere skrevet om deres black IPA, som er ett av de beste ølene jeg har smakt innen stilarten. Jeg har også hatt en prøvesmak av Bearded Lady, som lovet veldig godt.

Magic Rock Cannonball (7,4 %)
Cannonball har en herlig lukt fylt av gode humlearomaer, spesielt sitrus og grapefrukt. Fra første slurk er det masse god bitterhet. Smaken bærer preg av grapefrukt, jordbær, fersken og en liten anelse appelsin. Ølet biter godt fra seg, dette er en IPA i amerikansk stil, men den blir mer sødmefull i avslutningen. Ettersmaken har mer bitterhet i seg, men den er ikke så lang som jeg hadde regnet med. Bak humlen er det søtlig malt som gir en god balanse til ølet. Fylden er bra og munnfølelsen er fin. Cannonball er kanskje ikke det mest minneverdige ølet jeg har smakt, men det er et meget godt øl og en god IPA. Noe som gjør det enda bedre, er at det er et godt drikkeøl. Med en styrke på 7,4 prosent er det ikke er sessionøl, men det er flott å nippe til over lengre tid, og det er et øl som fort kan havne på min standardliste hadde bare tilgjengeligheten vært litt mer jevn.

Cannonball – 8 av 10

Magic Rock Human Cannonball (9,2 %)
Human Cannonball er den doble utgaven av Cannonball. Magic Rock beskriver det som ølet som gir deg følelsen av å være en menneskelig kanonkule. Jeg kan ikke helt si at det var den følelsen jeg fikk, men det er i hvert fall en glitrende IPA. Human Cannonball har et fruktig preg i nesen. I smaken er det også fruktige toner, men det er i tillegg mye karamell fra maltet og en varmende alkohol. Bitterheten er ikke så intens, men den kommer klart frem i ettersmaken. Ølet har en svært god maltbase og en flott balanse, det gjør at selv om dette er et kraftig øl, og ikke minst et kraftig humlet øl, så bærer det smakene veldig bra. Fra humlen kommer det fine smaker av furu og sitrus, og da spesielt en god og klar smak av appelsin. Det ligger også en smak av grapefruk lengre bak.

Til tross for den kraftige smaken, har Human Cannonball en fin avrundet følelse. Det skal sies at det er fyldig, mektig og har et litt tungt preg, men den går helt fint å nyte som en forfriskning – riktignok over tid. Alkoholen er velintegrert. Teknisk sett er dette et meget godt utført øl, hvis jeg skal klage på noe, så er det at smakene ikke sitter perfekt og at jeg gjerne skulle sett bittelitt mer karbonering, for friskhetens skyld.

Men nam!

Human Cannonball – 8 av 10

Min oppfordring er derfor fortsatt at noen – med det mener jeg Haandbryggeriet – sørger for at ølet fra Magic Rock blir enda mer tilgjengelig. For verden – og med det mener jeg meg – trenger å smake mer fra dette bryggeriet.

Begge ølene er smakt fra fat på The Whiskybar.

Skriv en kommentar