Bockor Cuvée des Jacobins (5,5 %)

Bockor Cuvée des Jacobins (5,5 %)

Cuveé des JacobinsCuvée des Jacobins er egentlig laget for det amerikanske markedet, men det ha nå også blitt tilgjengelig i Norge. Det er dessverre ikke veldig god tilgjengelighet av surøl i Norge. Oude Gueuze Tilquin à l’Ancienne og Oude Beersel Oude Geuze Vieille er to unntak. Du kan også finne en og annen øl fra Cantillon, 3 Fonteinen og Boon. Derfor er det ekstra gledelig når nye surøl blir tilgjengelig. Riktignok er Cuvée des Jacobins en flamsk rød surøl, men slike teknikaliteter er det ikke nødvendig å henge seg opp i. Teknikaliteter blir enda mindre viktig når ølet smaker skikkelig godt, og det gjør definitivt Cuvée des Jacobins.

Liker du surøl vil du få et smil om munnen allerede når du lukter på ølet. Cuvée des Jacobins har et flott og tydelig surølpreg. Syrligheten er også gjennomgående i smaken, men i likhet med andre gode lambic jeg har smakt, kan dette ølet by på mye mer enn bare syrlighet. Smaksmessig dominerer friske, syrlige, grønne epler. Det kommer også et klart innslag av kirsebær og noe balsamicoeddik i smaken. For meg skiftet ølet litt mellom disse smakene. Under det syrlige er det også fint lite preg fra fatlagringen med en touch av tre og maltet bidrar med en god base som klarer å bære de syrlige smakene. Ettersmaken er lang med en frisk og syrlig smak av epler.

Cuvée des Jacobins har en god fylde og veldig fin balanse. Det har en elegant kropp som også er noe kraftigere enn jeg hadde forventet. Cuvée des Jacobin er som det perfekte ekteskapet mellom en vellagret portvin og en fin prosecco, bare i form av en godt utført lambic. Den har allerede gått inn på min liste over øl jeg plukker med meg fra Vinmonopolet når jeg bare vil kose meg og ikke tenke på hvor mange øl som står igjen før målet om 1001 nås. Sagt på en annen måte: jeg håper dette ølet fortsetter å være tilgjengelig i Norge i lang tid fremover.  Liker du surøl har du ikke lyst til å gå glipp av denne!

Cuvée des Jacobins – 8,5 av 10

Skriv en kommentar