Magic Rock Magic 8 Ball (7 %)

Magic Rock Magic 8 Ball (7 %)

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto. Magic 8 Ball ser nesten lik ut…

Black IPA er en av mange stilarter jeg ikke hadde noe kjennskap til før jeg startet prosjektet om å smake meg gjennom 1001 øl. De siste årene har jeg smakt stadig flere innen stilarten. Jeg var skeptisk til å begynne med, og kanskje ikke helt uten grunn. Bitter og fruktig humle kombinert med mørkbrent malt høres ikke i utgangspunktet som noen himmelsk match. De første møtene med stilarten bekreftet også mine fordommer. I det siste har jeg imidlertid funnet noen øl som gjør at det er verd å revurdere black IPA som en stilart. Først ble jeg kraftig overbevist av BrewDogs Libertine Black Ale. Nå har det kommet en ny stjerne på himmelen: Magic Rock Magic 8 Ball.

Magic Rock er et lite nystartet bryggeri i Huddersfield i England. De har raskt fått god respons blant ølkjennere, spesielt på ratebeer.com. Jeg har kun begrenset erfaring med bryggeriet til nå. Jeg har smakt et lite utvalg fra fat på The Whiskybar. Etter å ha smakt Magic 8 Ball (og en liten smak av Bearded Lady som du definitivt kan lese om her om ikke så lenge), håper jeg imidlertid jeg snarlig får blitt bedre kjent med resten av utvalget til Magic Rock.

Magic 8 Ball har et tydelig preg av mørkbrent malt i nesten, men det er også mye fruktighet og det kommer frem en god del humlearoma. Smaken er skikkelig kompleks og spennende. Her er det grapefrukt, kaffe, lakris, noe bitter sjokolade og en fin, gjennomgående humlebitterhet. Det er også hint av tropisk frukt. Magic 8 Ball har veldig bra blanding av røstede og bitre smaker. Samtidig er det en fin friskhet i ølet (kanskje til og med hakket for mye). Dette er rett og slett en godt gjennomført black IPA. Kombinasjonen av de mørke malttunge tonene og de fruktige og bitre humletonene føles ikke sært eller malplassert. Det føles bare riktig.

Har jeg så noe å sette fingeren på? Selvfølgelig. Jeg kunne vanskelig kalt meg selv ølnerdfeinschmecker hvis ikke. Munnfølelsen er litt svak og ølet har en litt tynn kropp (alt er naturlignok relativt, vi snakker ikke akkurat Hansa 365). Litt mer fylde og jeg hadde vært fornøyd. Det hindrer meg ikke fra å gi en meget høy karakter. Hvis alle øl hadde vært som denne, kvalitetsmessig selvsagt, så hadde verden vært et bedre, og smått fullere, sted. Cheers!

Magic 8 Ball – 9 av 10
(smakt fra fat på The Whiskybar)

Skriv en kommentar