BrewDog Libertine Black Ale (7,2 %)

BrewDog Libertine Black Ale (7,2 %)

BrewDog Libertine Black AleBrewDog har kommet med en ny mørk IPA, Libertine Black Ale, og den er verd å smake. Selv håper jeg dette det blir å finne i standardsortimentet til de gale skottene en god stund fremover. Jeg har likt BrewDog helt siden jeg oppdaget dem kort tid etter jeg startet prosjektet med å smake meg gjennom 1001 øl. Noen tidlige favoritter var Trashy Blonde, Punk IPA og 5 A.M. Saint. Det har kommet flere inn på den listen med tiden, og Libertine Black Ale sniker seg fint inn på en høy plassering.

Allerede på lukten lover det godt. Det er et fint preg av humlearoma, noe som både er å forvente av stilarten, og ikke minst fordi ølet kommer fra BrewDog. Samtidig det også et klart sødmepreg. Det er en fin blanding av sitrus og mørke malttoner. Fylden er enorm fra første slurk og ølet gir et solid inntrykk med en oljete munnfølelse. I smaken er det først mye malt, men humlen kommer mer frem etter hvert. Maltet har ikke en utpreget røstet smak. Her er det mer avdempede malttoner med smak av karamell og noe sjokolade. Det er også et svakt preg av sitrus og melon. Humlen gir noe smak av furu og en fin bitterhet. Bitterheten kommer enda mer frem etter hvert som ølet varmen. Avslutningen er bitter, svakt mot den tørre siden og med en lang og fin restsødme.

Det som imponerer mest med Libertine Black Ale er hvor balansert og velkomponert det er. Alkoholen er meget, meget godt integrert. Kombinasjonen av mørk malt og humle fungerer også helt ypperlig. De ulike smakene kjemper ikke mot hverandre, men kompletterer hverandre. Dette ølet har heller ikke det ekstreme tilsnittet som en del av de andre ølene fra BrewDog har. Det er ikke et skrik etter oppmerksomhet, men et godt og vellagret øl. Det gir to tomler opp fra meg.

BrewDog Libertine Black Ale – 8,5 av 10
(smakt fra flaske på Tilt)

Skriv en kommentar