Importert søl #2

Importert søl #2

Sol og Corona ExtraDet ser ut til at det kommer til å være to tema som går igjen for meg denne måneden: whiskyfatlagret øl og litt mindre vellagret, og laget, øl. Denne gangen handler det om den siste kategorien. Nærmere bestemt importert øl fra Mexico.

Sol (4,5 %)
Jeg må innrømme at jeg ikke hadde store forventninger til Sol. Kall det gjerne fordommer. Det startet da heller ikke overbevisende. Lukten er ganske anonym, med en svakt dunst av sitrus. Med en såpass lys lager (les pilsner) som det er snakk om her, vil selv en ølhund ha problemer med å finne mange interessante lukter.

I smaken er det tidlig noe hint av malt, men det overtas fort avsitrus og en noe malplassert bitterhet. Dette er et øl som nok smaker best godt avkjølt i solen, men selv da vil det ikke være det beste valget. Munnfølelsen er ganske tragisk, fylden går i retning vann og balansen er ikke på topp. Det er en syrlighet i ølet som sitter skikkelig feil. Avslutningen er kort, kjedelig og omtrent like spennende som vann.

På den positive siden skal dette ølet ha at det faktisk har litt smak. Det er ikke fullstendig intetsigende og smaken er ikke forferdelig eller direkte grusom. Er det nok til at jeg vil kalle det et godt øl? Overhode ikke. Er det en øl jeg vil vurdere å plukke opp i butikken som et alternativ til en vanlig pilsner? Nope. Ville jeg gitt den i gave til min verste fiende? Jeg ville i hvert fall vurdert det.

3 av 10

Corona (4,6 %)
Det interessante spørsmålet etter å ha drukket Sol, er om Corona klarer å være verre. Svaret er et rugende ja. Det starter dårlig. Corona Extra har en veldig anonym lukt. Det er noe sitrus, men ellers vanskelig å plukke opp så mye annet. I smaken er det noe sitrus, faktisk litt i retning av lime, og gress. Førsteinntrykket av smaken er uprovoserende og uengasjerende. Dette er en lys kjedelig pilsner med ganske begrenset maltsødme. Fylden er nær ikke-eksisterende.

Andreinntrykket derimot, både engasjerer og provoserer. For her er det så mye irriterende. Først til smaken. Tanken på en mindre malttung pilsner er i seg selv ikke så ille, men det er en grunn til at malt, og da fortrinnsvis bygg og hvete, brukes i passende mengder. Det er nødvendig for å gi ølet smak, sødme og fylde. Det er ikke bare en nødvendighet for å få alkohol. Så til alle bryggeriene som ikke har forstått det enda: mais er ikke et godt substitutt for bygg. Det er kun til for å gjøre produksjonen billigere og sluttresultatet mer grusomt.

Så til fylden. Her feiler Corona spektakulært. Det faller rett og slett sammen. Konsistensen er så nær vann det er mulig å komme. Nå vil kanskje være noen som vil peke på at det er godt med en lys og lett pilsner på en varm sommerdag, men det finnes et mye bedre alternativ: drikk noen glass vann og kos deg meg en god øl i stedet!

Og så er det selvfølgelig limen. Mange – norsk utelivsbransje inkludert – har fått det for seg at å stappe en lime ned i halsen på flasken er det riktige å gjøre. Det er jo også trendy og flott. En drinkparaply så hadde det vært perfekt. Dette er selvfølgelig bare feil. Men hva skjer så når man stapper en lime ned i halsen på denne djevelskapen. Vel, da smaker det – vent på det – lime. Big whoop. Ikke bare ødelegger det smaken på ølet – utrolig nok så smaker den verre – det ødelegger også limesmaken.

For å summere: dette ølet er en skam mot enhver anstendig smaksløk.

2 av 10 (under tvil)

 

Skriv en kommentar