Importert søl

Importert søl

Coors Light og SalitosNår du skal smake 1001 forskjellige øl, vil du komme over ganske mye spennende og uventet. Du vil oppleve helt nye smaker og stilarter, og du vil få en helt annen forståelse av hva øl er og kan være. Men, og det er et stort men; du må også smake på mye søl. Spesielt når du bor i Norge og går til den lokale butikken for å kjøpe inn noe annen enn den vanlige norske pilsneren. De store billigkjedene har nemlig funnet ut at de som ikke liker den vanlige norske pilsneren helt sikkert har lyst på importert, overpriset, lys og undergjæret øl i stedet. Jeg har lenge unngått å kjøpe inn de jeg har størst fordommer mot, men det går bare til et visst punkt. Det punktet var nå. Ta derfor det følgende som en advarsel og et offer på alteret for ølopplysningen.

Coors Light (4,5 %)
OK, en rask innrømmelse: det største problemet med dette ølet er ikke at det er vondt per se. Du vil ikke  lide unødvendig av dette ølet. Smaksløkene dine vil fortsatt være inntakte. Du vil klare deg helt fint. Problemet er bare at det smaker så inderlig, inderlig lite. Så fantastisk lite at jeg ville hatt problemer med å skille denne og et godt gammeldags glass med springvann i en blindtest. Det er mulig å plukke opp noen hint av malt og humle her hvis du prøver hardt. Jeg valgte gurglemetoden, og det fungerte såvidt. Dette er et poengløst øl (kanskje med unntak av til spillet «Beer Hunter» hvis det bare hadde kommet på boks), men det smaker i hvert fall hakket bedre enn hva man forventer av amerikansk springvann.

Salitos (4,7 %)
Det er noe mer smak her enn i Coors Light, men etter å ha smakt på den ønsker jeg virkelig at den smakte like lite. For det lille som er av smak her er ikke akkurat glitrende. For å gjøre produksjonen billigere, er det brukt mais i produksjonen av ølet, og det er også noe mais å spore i smaken. Helt bakerst i ganen kommer det en sur maltsmak. Utover dette er det bare slappe, kjedelige og triste saker. Faktisk ødela ettersmaken på denne en vanligvis helt ok Frydenlund Fatøl. Gjør deg selv en tjeneste og hold deg unna.

Coors Light – 2 av 10
Salitos – 2 av 10

Skriv en kommentar