Haandbryggeriet Sundland Kreosot (6,7 %)

Haandbryggeriet Sundland Kreosot (6,7 %)

Haandbryggeriet Sundland KreosotHaandbryggeriet har flyttet til nye lokaler på Sundland i Drammen. Det feirer de med et nytt øl, Sundland Kreosot, oppkalt etter produksjonen av kreosot som foregikk i området tidligere. Dette er et mørkt øl med mokkabrunt skum og mye smak, og det er et øl jeg virkelig kan like.

I smaken finner jeg kaffe, mokkabønner, rosiner og svisker. Etterhvert kommer det frem en fin fruktighet og noe humlebitterhet. Det er også noe smak av bær som kommer frem etter hvert som mer av gjærrestene kommer med (etter min mening er det pinglete å la gjærrestene bli igjen med mindre det er veldig store klumper – det er tross alt fra gjæren mye av smaken kommer). Dette skal være en røyket ale, og jeg finner noe røyksmak her, men den er ganske dempet.

Stilarten er India Black Ale (eller black IPA om du vil), og man forventer derfor litt ekstra humlearoma. Denne kom etter hvert ganske fint frem, både med en fin aroma og en nydelig bitterhet i avslutningen. Andre bloggerkollegaer har ikke hatt like stor suksess med alle flaskene, så det er mulig det er litt forskjell fra flaske til flaske.

Sundland Kreosot er et komplekst og godt øl, med en fin balanse og ypperlig fylde. Basert på flasken jeg drakk tør jeg påstå at både Haandbryggeriet og Drammen her har nok et øl å være stolte av!

8 av 10

Skriv en kommentar