Ægir Skumring (7 %)

Ægir Skumring (7 %)

Ægir SkumringBelgiske ale trenger en hårfin balanse mellom det mørke og kraftfulle, varmen fra alkoholen og den intense sødmen som vanligvis følger med. Når Ægir kommer med en ny dobbel, har jeg i utgangspunktet tro på at de klarer denne balansen. Dessverre ble jeg litt skuffet. Der belgiske dobbel ofte blir litt for søte for meg, går Skumring motsatt vei; den blir litt for mørk og for lite søt.

I nesen finner jeg noe røyk, men mest av alt mørkbrent malt, sukker og svisker. I smaken er det mer mørke og jordlige toner med brent malt mot avslutningen. Det er også noe bær og rosiner. Ølet har god fylde og karboneringen er god, selv om det kanskje er hakket for mye for min smak. Det er i hovedsak to problemer jeg har med dette ølet. Det første er at balansen mellom sødmen og det mørkbrente maltet ikke er helt riktig. Jeg savner den gode balansen som øl fra Ægir vanligvis har. Det andre er at alkoholen blir for dominerende. Det blir i overkant mye alkoholsmak, spesielt i avslutningen. Da hjelper det ikke at bitterheten mot slutten heller ikke sitter helt rett for meg.

Skumring er ikke et dårlig øl. Det er mye å verdsette i smaken. Men det er heller ikke noe eksepsjonelt godt øl. Jeg er ikke sint på Ægir, bare litt skuffet.

6 av 10

Skriv en kommentar