Brewdog Anarchist Alchemist (14 %)

Brewdog Anarchist Alchemist (14 %)

Brewdog Anarchist AlchemistBrewDog har det for seg å lage litt ekstreme øl. Frysedestillert india pale ale med en styrke på 55 prosent stappet ned i en røyskatt er selvfølgelig hoydaren over alle, men ikke den eneste. Før det kom både Sink the Bismarck! og Tactical Nuclear Penguin. Av mer normale øl er Tokyo* og Paradox-serien også spesielle og kraftige smaksbomber.

Anarchist Alchemist er den siste i rekken. Dette er en tripple IPA på hele 14 prosent. Med andre ord et stykke unna din normale lyse pilsner. Den er også et stykke unna hva man normalt sett forventer av en IPA. Her er det mye mer malt, og selvsagt alkohol, og mye mindre friskhet og skum. Men det er også mye humle. Imidlertid nærmer det seg mer noe som kan løst beskrives som humlelikør.

I smaken skjer det utrolig mye. Jeg plukket opp grapefrukt, krydder, pepperrot, honning, karamell og sort lakris. Det er mye sødme og kraft i dette ølet. Bitterheten skjuler seg i alkoholen, men er merkbar i nesen og spesielt i ettersmaken. Alkoholen er for øvrig meget godt integrert i ølet. Jeg har smakt langt svakere øl hvor mengden alkohol har blitt et problem. Dette er et øl som utfordrer og viser at likør er unødig bruk av alkohol.

Noen vil kanskje synes Anarchist Alchemist er for kraftig, eller for lite frisk, eller for langt unna hva man forbinder med en IPA. For meg, var denne imidlertid en meget god smaksopplevelse. Det er ikke et øl jeg vil drikke ofte, men jeg tar gjerne et glass i ny og ne. Jeg skulle gjerne sett at den var noe mindre sødmefull, og hadde noe mer grapefrukt i seg. Ut over det er det begge tomler opp fra meg.

9 av 10

Vis 2 kommentarer

  1. Hallo
    Hvor fikk du fatt i Anarchist Alchemist?
    forresten kul side;-)

  2. Beklager sent svar nå i sommerferien… Jeg smakte den på BrewDog bar i Edinburgh. Jeg har ikke sett den i Norge enda (men Lost Dog har nå kommet på polet). Det er mulig den kan fåes som en spesialbestilling gjennom Vinmonopolet (send e-post til kundesenter@vinmonopolet.no).

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.