Boon Oude Geuze (7 %)

Boon Oude Geuze (7 %)

Boon Oude GeuzeHvis du er ny til lambic-stilen, anbefaler jeg at du for all del ikke prøver denne først. Prøv heller å få tak i en Cantillon, eller gå på polet og skaff deg en Oud Beersel. Jeg gikk i fellen ved å smake denne tidlig. Dette er nemlig en ganske syrlig lambic.

Første gangen jeg smakte dette ølet falt det ikke helt i smak. Det har helt klart hjulpet at jeg har blitt bedre kjent med stilarten, men dette er fortsatt ikke et øl i toppklasse i min gane. Boon Oude Geuze har et ganske syrlig preg, og jeg savner umiddelbart mer balanse. Dette inntrykket demper seg noe nedover i glasset og de fine kompleksitetene ved ølet kommer frem. Hvetemaltet merkes godt. Det gjør også alkoholen. Dette er en ganske sterk geuze med hele 7 prosent. Det er mer til smaken her enn det jeg merket første gang jeg smakte det. Her er det en frukt syrlighet med tyrollepler, noe sitrus og et hint av aprikos. Samtidig er det en merkbar sødme fra maltet.

Ølet har ganske mye fylde, noe som hjelper godt, fordi dette er surt, gørrsurt og enda surere. Når man trenger gjennom syrligheten er det mye interessant her, men alt i alt så blir det litt for mye syrlighet og litt for lite balanse.

Boon Oude Geuze – 6 av 10

Skriv en kommentar