Juleøl fra Aass

Juleøl fra Aass

Aass Juleøl PremiumAass har noen gode juleøl i år, selv om jeg ikke ble helt overveldet. Det største problemet er at ølene er i søteste laget, og da spesielt de to med det enkle navnet «Juleøl». Nå er det ganske vanlig at norsk juleøl har et søtlig preg, gjerne med mye karamellmalt, men Aass’ juleøl ble litt for mye på den søte siden for meg. Problemet er størst med butikkvarianten. Uten den ekstra fylden og balansen mer alkoholsterke øl gir, ble denne for ubalansert for meg. Det har likevel et godt julepreg, med noe brent malt, karamell, krydder og et fint snev av julebakst. Dette er også et av de mer fyldige butikkølene, selv om det ikke gir nok balanse.

Aass har to polvarianter av sitt juleøl, Juleøl og Juleøl Premium. Begge er et betraktelig bedre valg enn butikkvarianten. Det er mer fylde, mer smak og mer balanse. Juleølet har et fint preg med mye karamell, et lite snev av sjokolade, noe bær og et noe mer brent smak mot slutten. Ølet har en avdempet og fin bitterhet. Alkoholen er noe mer fremtredene, men den er godt integrert. Ølet er ganske godt balansert, men jeg skulle gjerne sett mer fylde og smak, og det er som nevnt fortsatt litt på den søte siden.

Juleøl Premium er klart det beste av Aass’ juleøl. Med 9 prosent er alkoholen mye mer merkbar, men den er godt integrert, og blir ikke for kraftig. Det kan likevel bli litt vel kraftig for seg selv, men ølet er en meget god kandidat til julemåltidet. Det er både smaksrikt nok, kraftig nok og fyldig nok til å heve måltidet. Smaksmessig er karamellmalt fortsatt fremtredende, men alkoholen drar frem mer smak av krydder og jul. Det er også noe smak av rosin og svisker. Jeg vil ikke sette det helt i samme klasse som Ringnes Julebokk eller Lervigs Jul. Det er heller ikke på nivå med Kinn Julefred eller Haandbryggeriet Nissefar, men det er fortsatt et godt juleøl. Anbefales!

Aass Juleøl (4,7 %) – 4.5 av 10
Aass Juleøl (6,5 %) – 6.5 av 10
Aass Juleøl Premium (9 %) – 7 av 10

Til informasjon har jeg mottatt smaksprøve av disse produktene.

Vis 2 kommentarer

  1. FOR EN FANTASTISK BLOGG!!!

  2. Takk så mye. Det er veldig hyggelig å høre 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.