Ringnes Julebokk (9 %)

Ringnes Julebokk (9 %)

Rignes JulebokkSom Oslo-boer kommer du ikke unna å ha et forhold til Ringnes. Personlig har jeg ikke så mye mot Ringnes, men jeg har heller ikke så mye for. Kjøper jeg Ringnes i butikken, er det stort sett av vane og i mangel på gode alternativer jeg ønsker å bruke penger på. Av de norske pilsnerne er Ringnes omtrent midt på treet, og det er helt greit. Jeg ble derfor svært positivt overrasket over Julebokken fra Ringnes. Her har de nemlig laget ett øl som ikke er middels, men som har mye god smak og fylde. Ølet er også godt balansert til tross for høy alkoholprosent. I det hele er dette et god øl i seg selv, og et godt alternativ på julebordet også. Og dét fra Ringnes.

Ringnes Julebokk topper spesialøllisten på DinSides juleøltest med terningkast 6. Jeg vil ikke strekke meg så langt. Jeg har smakt bedre juleøl enn dette. Men Julebokken er kanskje det beste Ringnes-ølet jeg har smakt. Det er mye positivt å si om ølet, og kun noen få ting som trekker ned. Ølet har en fin og maltdominert lukt med et hint av alkohol. I smaken dominerer maltet med et klart mørkbrent preg og smak av kaffe. Det er også noe krydder og et hint av anis. Ølet har en meget god sødme, noe som bidrar sterkt til de gode kvalitetene ved dette ølet. Alkoholen er veldig godt integrert og passer flott inn i smakskomplekset. Ettersmaken er lang med brent bitterhet fra maltet. Oppsummert, et meget godt øl. Men det er noen ting å utsette på. Til å være et såpass smaksrikt og sterkt øl, har Ringnes likevel valgt å være litt konservative. Smaken er fin og god, men i et juleøl kunne de valgt å eksperimentere litt mer og få smaken litt mer kompleks. Her er de norske mikrobryggeriene overlegne (dog ikke alltid med like godt resultat).

Om det skal være noen konklusjon på dette, så må det være at Ringnes Julebokk passer perfekt for de som er ute etter et mørk, kraftig, godt og smaksrikt øl, men som ikke vil ha et eksperimentelt eller svært komplekst øl til julematen. Noen ganger er jeg der selv, og Julebokken vil helt klart bli vurdert når julematen og -drikken skal kjøpes inn.

Ringnes Julebokk – 8 av 10

Vis 3 kommentarer

  1. Jeg må si meg positivt overrasket av Ringnes. Jeg kan også si meg enig i din vurdering i at dette er et flott dessertøl til julematen. Jeg skal gjennom en del flere juleøl i kveld, og det blir spennende å se om det er noen i samme liga.

  2. Nokså sikker på at Ringnes Julebokk og Frydenlund Bokkøl produseres hos Arendals Bryggeri.Arendals Pils på flaske og Frydenlund Fatøl/pils er mine norske favoritter.Litt mer sødme/malt enn ordinær Ringnes pils.Tror bokkøl produseres hos Arendals Bryggeri grunnet små kvanta.Ringnes er pt også deleier i Arendals Bryggeri.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.