Lervigs Jul (6,8 %)

Lervigs Jul (6,8 %)

Lervigs JulStavanger-bryggeriet Lervig har imponert meg mye det siste året, og de fortsetter med sitt juleøl. Butikkvarianten er en liten skuffelse, men polvarianten, Lervigs Jul, er både et godt juleøl og et godt øl i seg selv.

I smaken er det mye malt og krydder, men også en syrlig friskhet med noe bærsmak. Jeg får også et klart hint av lakris. Lervig skriver selv at det er smak av plomme, rosin, kandis, ingefær og anis, og dette stemmer godt overens med smaken. Det hele fungerer faktisk ganske godt. Smakene sitter bra og gjør ølet mer spennende. I avslutningen er det klart lakrispreg, og alkoholen slår også litt inn. Den er merkbar, men heldigvis ikke dominerende på noen måte. Ølet er brygget med belgisk kandissirup, men det unngår å få det ekstreme søtlige preget som belgiske ale ofte er utsatt for. Det er et søtlig preg, men det balanseres mot maltet, rosinsmaken og krydderet.

Det er ikke et spesielt klassisk norsk juleøl, og noen vil nok finne det litt vel spesielt, men det er faktisk ganske godt. Et veldig spennende alternativ til julematen. Det har ikke den samme balansen eller avrundede smaken som Julebokken til Ringnes, men jeg vil helt klart anbefale den.

Lervigs Jul – 8 av 10

Til informasjon har jeg mottatt smaksprøve av dette produktet.

Skriv en kommentar