Julefred fra Kinn (6,7 %)

Julefred fra Kinn (6,7 %)

Kinn JulefredKinn har raskt blitt et av mine favorittbryggerier. Espen Lothe lager noen av landets beste brygg som i tillegg er lett å like også for personer som ikke har lang erfaring med mikrobrygg (Vestkyst og Slåtteøl er en bedre introduksjon til mikrobygget øl enn si, Dark Horizon). Juleølet til Kinn, Julefred, er kanskje ikke like tilgjengelig, men det er et meget, meget god øl.

Årets utgave av Julefred er brygget til en styrke på 6,7 prosent, og er en skikkelig smaksbombe. Kinn har valgt en litt annen vri på juleølet enn de store bryggeriene, og det fungerer virkelig godt. Julefred er et sterkt og kraftig øl som vil passe ypperlig til julematen.

Det er ingen tvil om at herr Lothe lager gode øl, og smaken på Julefred er ypperlig. Dette er et kraftig øl med mye smak. Her er det krydder, rosiner, mørke frukter, et hint av karamell og varmende alkohol. Ølet er godt komponert med spenstig kompleksitet. Det har videre en god og fremtredende sødme og mye fylde. Dette er ikke et øl som har en utpreget juleølsmak. Nå er det heller ikke basert på det tradisjonelle norske juleølet, men på skotsk ale. Ølet vil imidlertid passe perfekt til den fete julematen. Samtidig er det et godt øl i seg selv. Man trenger ikke ha servere julemat som unnskyldning for å drikke dette. Det kan imidlertid være en fordel å dele dette ølet med andre (det gjelder stort sett alle Kinns øl), ikke bare fordi det er godt, men tre kvart liter kan bli litt i overkant for en person.

Kinn Julefred – 8.5 av 10

Skriv en kommentar