Eidskog øl’n (4,7 %)

Jeg begynner å bli ganske kjent med norske bryggerier, men at det lages et eget Eidskogsøl, var jeg ukjent med frem til jeg så den på ølmenyen til Café Nero på Bislett. Ølet, med det klingende navnet Eidskog øl’n, er riktignok produsert av Atna, men på lisens. Skaperen av ølet heter Max Ivan. Sammen med Atna bryggeri og ordføreren i Eidskog, lagde han dette ølet til Eidskogs 150 års jubileum.

Ølet er ment å være «både en type øl og en type akevitt.» Akkurat dette vil jeg ikke si at de har klart å få til, men resultatet er et spennende og godt øl. Min første assosiasjon etter å ha smakt ølet var av skog, barnåler og mose. Dette var som å ta en slurk av ekte norsk skog. Dette er et veldig norskt øl, til tross for at det også ganske annerledes var det de fleste vil forbinde med norsk øl. Smaken er forfriskende og ren, med mye god malt men ikke en alt for fremtredende humlesmak. Fra gjæren kommer det friske og syrlige toner. Det hele er godt utført ølhåndtverk. Ikke forvent deg et veldig spennende øl, men noe som enkelt og greit smaker veldig god. Sørg også for å få med deg noe av bunnfallet. I dette ølet bare hever det smaken (noe det som regel gjør).

Eidskog øl’n – 7.5 av 10

Vis kommentar

  1. Det finnes både en type øl og en type akevitt, tror ikke at det skal være en og samme ting. Det finnes i hvert fall en egen eidskogakevitt også.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.