Corsendonk Pater-Dubbel (7,5%)

Belgiske øl kan både være blant de beste ølene, og blant de dårligste. Ofte er også smaken et godt stykke unna hva norske ølganer er vant med. Corsendonk har jeg tidligere hatt god erfaring med. Deres Agnus Tripple er et utsøkt øl. Det er først nå jeg har fått smakt deres dobbel, og den skuffet overhode ikke. Faktisk har den raskt blitt en av mine favoritter.

Duften er fantastisk, og allerede fra første munnfull vil du oppdage at dette er et virkelig godt øl. Smaken er avrundet, behagelig og sødmefull. Her er det smak av karamell, røstet malt og rosiner. Balansen er nær perfekt og alkoholen er godt integrert. Avslutningen har en fin, men noe beskjeden, humlebitterhet. Dette er et øl som er alt det et godt belgisk øl kan være. Jeg setter vanligvis mest pris på de lysere belgiske ølene, men dette ølet får meg til å konvertere til mørkt øl uten betenkning. Sammen med Westvleteren 12, er dette noe av det bedre mørke ølet jeg har drukket. Om jeg skal være litt kresen, er den kanskje hakket for søt for meg, men når sant skal sies, skal det ikke så mye til før jeg synes det. Dette er uansett et fabelaktig øl som må smakes!

Corsendonk Pater-Dubbel – 9 av 10
(smakt fra flaske på Nero)

Vis 2 kommentarer

  1. Enig med deg her . Et glimrende eksempel på stilen .

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.