God dansk hvete

Danskene lager mye godt øl. Mikkeller er en naturlig favoritt, og Midtfyns Bryghus har mye meget, meget godt øl. Nylig kom jeg over øl fra Indslev Bryggeri på whiskybaren ved Dubliner (for øvrig et ganske bra ølsted med hyggelige bartendere). Bryggeriet har holdt på siden 1897 og spesialiserer på hveteøl.

Jeg fikk prøve både en hvete-IPA (Indslev Pale Ale) og en hvetestout. Jeg har tidligere smakt på humlete hveteøl uten at jeg har blitt spesielt imponert. Indslevs variant er derimot et ganske godt forsøk. Det er ikke en veldig minneverdig øl, men den har en fin balanse og god smak. Bitterheten er ikke like intens som i amerikanske IPA eller kraftfulle pale ales, og hveten bidrar til en mer avrundet smak. Sort Hvede derimot, var helt klart minneverdig. Dette er en virkelig god hvetestout som ikke blir for sur eller søt. Her er det mye lakris og også en fin, godt integrert og balansert røyksmak. God fylde og en fin biter og tørr avslutning trekker også opp.

Indslev Sort Hvede – 8 av 10
Indslev Hvede IPA – 7 av 10

Oppdatert 22/9: I.P.A. står i dette tilfellet for Indslev Pale Ale og ikke India Pale Ale. Takk til handy andy som gjorde meg oppmerksom på dette.

Vis 2 kommentarer

  1. Hei hei,
    fine kommentarer !
    Jeg vil bare få presisere at IPA i dette tilfellet står for Indslev Pale Ale. Det er litt missvisende, men det er altså en pale ale brygget med hvete som basismalt, ikke en Indian Pale Ale.

    Mvh
    Andreas Nærlie (importøren)

  2. Takk for pressiseringen. Pale Ale passer bedre til smaken. Jeg må også legge til at denne smaker betraktelig bedre enn en del bayerske hveteøl med ekstra humle jeg har smakt.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.