Midtfyns Bryghus X-Porter (8,0 %)

Midtfyns Bryghus X-Porter (8,0 %)

Midtfyns Bryghus X-PorterMidtfyns Bryghus har blitt et av mine favorittbryggerier i løpet av vinteren og våren. Ikke bare lager de svært gode øl, men de tør også eksperimentere med nye smaker. Noen ganger mer enn andre ganger. Det fine med Midtfyns er at du nesten garantert alltid får både en god og en spennende øl når du prøver noe nytt fra dem.

X-Porter er brygget i samarbeid med nederlandske Brouwerij De Molen, og det er snakk om en ganske mørk og kraftig porter. Smaken bærer et klart preg av lakris. Det er også en del søthet i smaken, men dette balanserer godt opp mot en fin fruktighet. Mot avslutningen merket jeg meg en røykaktig smak. Jeg merket ikke så mye til sjokoladen som andre har kommentert, men det er et hint av kaffe i smaken. Ølet har en nydelig fylde med noe varme fra alkoholen, og i ettersmaken er det både lakris og mørkbrent kaffe. Den fine fruktigheten overtas av en tilsvarende fin tørrhet i ettersmaken.

Sammen med Gonzo Imperial Porter, er X-Porter en av de få porterene jeg virkelig har likt godt, og fort kan finne på å smake på igjen.

Midtfyns Bryghus X-Porter – 7.5 av 10

Les også anmeldelsene av X-Porter til Tommy og Humle og Malt.

Vis kommentar

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.