Midtfyns Bryghus Rough Snuff (9,5 %)

Det er mye spesielt med dette ølet. For det første vant det prisen for årets danske ølnyhet i 2010. For det andre er det forbudt å produsere. Og for det tredje inneholder ølet snus og blæretang. Det andre og tredje punktet er relatert, og ja, du leste riktig, snus og blæretang. I tillegg til snus og blæretang (høres det ikke godt ut), er ølet brygget med hele syv forskjellige malttyper, krydder, kandis, rosinsirup og trappistgjær.

Med en gang du tar ølet opp til nesen merker du at dette er spesielle saker. Ølet har en duft av lakris og tobakk. Inspirasjonen til dette ølet kommer fra hardbarka danske fiskere, og det lever helt klart opp til det. Det er et ekstremt øl, som er noe vanskelig å plassere. Her er det preg av både mørkbrent malt, sødme, syrlighet og selvfølgelig tobakk. Smaken åpner med lakris og tobakk som går over i en mer syrlig smak før en lett bitterhet overtar. Det store spørsmålet er selvfølgelig om en øl som er laget med snus og blæretang på noen som helst måte kan smake godt. Svaret er ja, faktisk, på en måte. Dette er ikke en øl for alle, og det er på ingen måte en øl du vil drikke mye av, men smaken er faktisk temmelig god. Ølet er overraskende godt balansert, noe som er et must for en såpass komplisert øl.

Hvis du ønsker å smake på Rough Snuff, kan det være lurt å være raskt ute. På grunn av at det inneholder snus (som er forbudt i EU, sans Sverige), så har det blitt forbudt å produsere. Midtfyns Bryghus jobber med å få dispensasjon fra regelverket, samt at de jobber med alternative ingredienser, men det kan ikke garanteres at Rough Snuff blir produsert igjen.

Midtfyns Bryghus Rough Snuff – 7 av 10

Oppdatering: Det er mulig å få en smaksprøve av Rough Snuff på Øl- og matfestivalen som pågår denne uken i Kubaparken i Oslo. Ta en tur innom salgsboden som ligger mellom bodene til Norøl og Ultra.

Les også anmeldelsen til Humle og Malt.

Vis 3 kommentarer

  1. Cardinal i Stavanger selger denne. Prøvde en flaske i går, passet meg ypperlig!

  2. Det er nå bare tull at dem ikke får produsere mer av denne ølen,da det eneste som trengs,er å skrive på flasken at denne ølen inneholder nikotin..Noe han selv ikke vil gjøre,for å få mer oppmerksomhet rundt sitt eget bryggeri..Og personlig så mener jeg det er faktiskt rett og rimelig å få vite om det er faktiskt er som feks nikotin i en øl..Men absolut en go øl!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.