Haandbryggeriet Haandbic (7,5 %)

Haandbryggeriet har skapt en nisje blant norske håndverksbryggeri gjennom sin satsning på surøl. Jeg har smakt flere av fruktlambicene til Haandbryggeriet, inkludert Krekling og Wild Thing. Haandbic var den siste på listen som måtte smakes, og til nå er det også den beste jeg har smakt.

Dette er en god og utrolig frisk surøl. Fargen er litt grumsete rødlig (beklager det dårlige bildet). Ølet er tilsatt rips og tyttebær og er lagret i 18 måneder på eikefat. Smaken av bær er klart til stede i dette ølet, og sammen med lambicgjæren fungerer kombinasjonen svært godt. I tillegg har ølet en overraskende god karbonering, som bidrar til det positive inntrykket. Syrligheten passer ølet perfekt, og personlig synes jeg bærsmaken og syrligheten treffer langt bedre enn med for eksempel Wild Thing og Krekling.

Jeg har til nå ikke vært så begeistret for surøl, men dette er en øl jeg kan like. Foreløpig er det nok den beste fruktlambicen jeg har drukket. Det er derfor ingen grunn til å dra til Belgia for å smake på god surøl! Skål!

Haandbryggeriet Haandbic – 8 av 10
(smakt fra flaske på Håndverkerstuene)

Se også Kjempetorskens anmeldelse av dette ølet.

Vis 2 kommentarer

  1. Ser at vi er ganske enige i vår vurdering av Haandbic. Godt å se at det er flere som verdsetter dette ølet. Jeg skal også få sjekket ut bloggen din 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.