Dorothy Goodbody’s Wholesome Stout (4,6 %)

Jeg har smakt mange ekstreme stout i løpet av det siste året; stout med ekstrem kaffesmak, med ekstrem sjokoladesmak, stout lagret på whiskyfat og stout som er brygget med high-tech gjær for å oppnå absurde alkoholnivå. Mange av disse har vært gode, mange har vært spesielle, men viktigst av alt, så har de gitt meg et nytt perspektiv på øl og åpnet øynene mine for kvalitetene til en god stout. Noen ganger ønsker jeg derfor en helt enkel, klassisk god stout. Og det er akkurat dét Dorothy Goodbody’s Wholesome Stout er.

Til tross for sin relativt lave alkoholprosent, har Wholesome Stout mye smak og god fylde. Ølet er mørkt, men ikke like intenst som en imperial stout, med en fin, hvit skumtopp. Smaken er klassisk stout med klart preg av mørkbrent malt med smak av kaffe og krydder. Ettersmaken er i hovedsak god, med en svak bitterhet, men jeg merket også en syrlighet som ikke satt helt godt.

For å få mest ut av dette ølet, bør det ikke serveres rett fra kjøleskapet, men ved en noe høyere temperatur. Sett i forhold til de sterkere stoutene du får på polet, eller til en standard, og litt kjedelig, Guiness, så er Wholesome Stout et godt alternativ.

Dorothy Goodbody’s Wholesome Stout – 7 av 10

Les også anmeldelsene av Wholesome Stout til Kjempetorsken og Tommy.

Skriv en kommentar