Rude Pale Ale (5,9 %)

I kveld ble Rude Pale Ale lansert på Schouskjelleren i Oslo. Ølet er brygget på Schouskjelleren etter oppskrift fra hjemmebryggerne Rude Lead, Alf Marius og Tormod Robertson. Ølet er, som navnet tilsier, en pale ale, men det er et stykke fra den friske lette lyse alen som man kanskje er vant til. Det er et kraftig humlet øl som er brygget med både Amarillo og Simcoe-humle. Det har en fin og gyllen farge og både lukter og smaker godt av humle.

I smaken er det et klart preg av blomster, men også noe sitrus lenger bak. Ølet har også en fin fruktighet. Maltaromaene er også klart merkbare. I løpet av glasset fikk jeg en fornemmelse av kake og gresskar, litt som da jeg smakte Pumking fra fat (på samme pub). Det er likevel humlen som setter mest preg på ølet. I ettersmaken er det en fin, tørr bitterhet som varer lenge. Schouskjelleren kommer til å ha dette ølet på fat i rundt en uke, så det er bare å ta turen innom for å smake!

Rude Pale Ale – 7.5 av 10
(smakt fra fat på Schouskjelleren i Oslo)

Vis 4 kommentarer

  1. Takk for fin anmeldelse! Var rimelig fornøyd sjæl… «Kake» var interessant. Var ørlite diacetyl der, pga den engelske og veldig flokkulente gjærstammen, som jo gir en litt smøraktig aroma og sammen med malten, og da særlig karamellmalten, nok kan gi litt «kake». 🙂 Men jeg synes ikke det var skjemmende mengder diacetyl, det ga bare litt ekstra kompleksitet og ble jo lett overpowered av humla. Dessuten vil nok det integreres etter en liten hvil på tanken.

    Rude Lead

  2. Det ble ikke for mye smøraroma. Om noe synes jeg i likhet med deg at maltaromaene ga ølet en ekstra komplesitet som gjorde det enda bedre. Jeg må si det er et rett så godt øl, som dere kan være stolte av. Blir det mer samarbeidsbrygging med Schous? Jeg ser frem til å prøve flere nye øl fra dere!

  3. Er ikke planlagt noen flere samarbeid i nærmeste tid, men Rude Pale Ale er tilbake på tap! Ørlite grann bedre denne gangen, synes jeg faktisk. Litt mindre diacetyl og litt tydeligere aroma av Simcoe'en, samt noe mer body synes jeg. Løp og kjøp, det gikk fort tomt forrige gang… 🙂

  4. Jeg håper jeg rekker å få den med meg, og skal ta en tur til Schous ved første anledning!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.