Midtfyns Bryghus Imperial Stout (9,5 %)

Det lages mye godt øl i Norge, spesielt takket være de nye, og de nå mer etablerte, mikrobryggeriene. Jeg har imidlertid blitt svært imponert over hva danskene klarer å få til. Mikkeller har et solid utvalg og mye godt øl, men det bryggeriet som til nå har imponert meg mest er Midtfyns Bryghus. Deres doble IPA gikk rett inn på min «beste øl til nå»-liste da jeg smakte på den tidligere i år.

Imperial Stout fra samme bryggeri gjør det samme. Det er rett og slett en strålende og deilig stout. Dette ølet ble stemt frem som årets danske ølnyhet i 2007, og det er gode grunner til det.Ølet har en meget god fylde og er rikt på smak og aroma.  Det dufter og smaker tydelig av mørk sjokolade. I smaken er det også menger av kaffe fra det røstede maltet. Alkoholen er nesten ikke merkbar. Selv med 9,5 prosent styrke er dette et meget velbalansert øl. Det hjelper også at ølet har en god fruktighet med innslag av mørke bær og noe syrlighet. Mot avslutningen har det en fin og tørr bitterhet. Ettersmaken sitter også lenge.

Hvis du ønsker en balansert og smaksrik stout, så er dette virkelig ølet å prøve. For å få mest ut av ølet, bør det serveres lett avkjølt, helst rundt 12 grader. Ved denne temperaturen kommer springer aromaene fra ølet virkelig til live. Anbefales!

Midtfyns Bryghus Imperial Stout – 9 av 10
(smakt på flaske fra Vinmonopolet)

Les også Kjempetorskens og Tommys anmeldelser av dette ølet (begge har gode ting å si om det)

Skriv en kommentar