Green Flash Hop Head Red Ale (6,4 %)

Jeg er alltid glad i gode overraskelser, og det har begynt å bli en liten stund siden sist jeg ble virkelig positivt overrasket av en øl (selv om jeg har smakt mange gode øl). Green Flash Hop Head Red Ale ble en slik overraskelse. Helt hvorfor bryggeriet har valgt å kalle dette en red ale er jeg noe usikker på. Det har riktignok en dyp rødlig farge, men i smak minner det mer om en IPA. Riktignok har dette ølet et tydeligere maltpreg enn andre IPAer, og slik sett er navnet rettferdiggjort.

Humlepreget er fremdeles klart fremtredende med en moderat bitterhet. Maltsødme er meget behagelig med preg av karamell. Humlen er fruktig og behagelig. Dette ølet har blitt tørrhumlet med Amarillo-humle for å intensifisere smaken og bitterheten, og det merkes. Bitterheten bidrar til å dra ut den gode smaken i en lang og herlig ettersmak. Dette er riktignok ikke et utpreget bittert øl, selv om det med sine 45 IBU biter klart fra seg. Fusjonen av moderat bitterhet, nydelig humlesmak og en behagelig maltsødme gjør dette ølet til det beste jeg har smakt på en liten stund. Det er et smaksrikt, fyldig og lettdrikkelig øl som jeg helt klart skal fylle ølglasset med igjen. Skål.

Green Flash Hop Head – 9 av 10
(smakt fra flaske)

Oppdatert 16/5: Jeg smakte denne først på flaske på Bar & Cigar i Oslo. Sist jeg var innom var de dessverre tom for den. Det viser seg imidlertid at de gode menneskene på Vinmonopolet i Vika har tatt den inn (og jeg vil tippe den også er tilgjengelig i Bergen). Ølet koster 53,80 på polet, noe det definitivt er verd.

Les også Kjempetorskens anmeldelse av Green Flash Hop Head.

Skriv en kommentar