Franziskaner Hefe-Weisse (5,0 %)

Av erfaring blir resultatet ofte litt enten eller når jeg anbefaler hveteøl til andre. Det er kanskje noe spesielt med hveteølet sammenlignet med hva vi nordmenn er vant til av ølsmak. Personlig setter jeg stor pris på en god, lett avkjølet hveteøl. Jeg kan imidlertid være noe kresen på min weissbier. Den skal helst ha god fylde, fin friskhet, mye smak og godt skum. Franziskaner Hefe-Weisse har alt dette. Smaken er frisk, og fylden er upåklagelig. Ølet har et klart preg av banan. Noen vil kanskje finne smaken litt overveldende, men jeg synes det bare er herlig. Den har også smak av friske frukter og sitrus, og ølet har en fin søtsmak fra gjæren. Dette er et leskende og deilig hveteøl med fantastisk skum. Det klarer også å ha en fin fylde uten at det blir for tungt. Ølet passer både alene og til mat. Jeg smakte den sammen med en porsjon Weißwurst, en annen bayersk spesialitet, noe som helt klart kan anbefales. Er du glad i tysk hveteøl, vil jeg helt klart anbefale denne fremfor noen av de mer kjente tyske hveteølene som Paulaner eller Erdinger.

Jeg har enda til gode å finne et sted som har Franziskaner i Norge, så hvis du kjenner til et sted, så vil jeg gjerne høre om det (og hvis du jobber i Vinmonopolet eller hos en ølimportør, så ta denne anmeldelsen som et hint…).

Franziskaner Hefe-Weisse – 8.5 av 10
(smakt fra fat i München)

Vis 8 kommentarer

 1. Her er jeg veldig enig med deg. Franziskaners hveteøl er lekkert, og jeg stemmer i oppfordringen til ølimportørene!

 2. Nam! Jeg og Stephan prøvde Carlsberg hveteøl fra fat i København. Det var helt fantastisk! Litt friskere enn Franziskaner, men nå er jo jeg blant dem som mener at Franziskaner smaker for mye banan… Det smakte likevel mer enn Paulaner og Erdinger. Vi fant det dessverre bare på den ene puben, og jeg har ikke funnet det på flaske noe sted heller. At et Carlsberg-øl skulle være så vanskelig å oppdrive!

 3. Var det Jacobsen-øl dere prøvde, eller var det «vanlig» Carlsberg? Jeg har hørt mye bra om «mikrobryggølet» til Carlsberg, men har enda ikke fått surret meg til å få prøvd det.

 4. Det var vanlig Carlsberg – Carls hvede tror jeg den het. «Carls-ølene» er kanskje ikke helt vanlige de heller. Jeg må si jeg ikke har helt oversikten 🙂

 5. Var i Berlin denne uka og smakte på Franziskaner Weissbier for første gang og har funnet min nye favoritt. Tok kun med fire flasker hjem i god tro på at den kunne bestilles på polet, men det ser ikke slik ut. Utgått står det på en nettside.

  Er det kanskje mulig å importere en kasse på egenhånd?

  For de som skal til Berlin vil jeg uansett få anbefale serveringsstedet GeorgBraeu brauhaus som produserer sitt eget øl. Fantastisk en varm ettermiddag!

 6. Franziskaner er rett og slett strålende, og det er en skam at det ikke er tilgjengelig gjennom polet. Det er fullt lovlig å importere øl til Norge som privatperson, men forbered deg på at det koster. Jeg skal notere meg GeorgBraeu til neste gang jeg er i Berlin. Skål!

 7. Jeg elsker Franziskaner!

  Man får det på Systembolaget, så for dem som bor nærme Sverige er det nok billigere å ta turen dit enn å importere på egen hånd.

 8. Nok en god grunn til å ta en Sverige-tur. Takk for tipset! Jeg skulle selvfølgelig fortsatt gjerne sett Vinmonopolet ta inn dette ølet (hint, hint, hvis noen av dere leser dette!).

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.