Nøgne Ø Blonde

Jeg glemmer ofte butikkølet til Nøgne Ø, men Grimstad-bryggeriet har også mye godt øl under den magiske grensen på 4,7 prosent. Nøgne Ø beskriver Blonde som det perfekte gressklipperølet. Selv klipper jeg sjelden gress, så jeg kan ikke gå god for det, men den passer i hvert fall til godt til sjømat. Den nytes også godt alene. Dette er en belgisk ale på 4,5 prosent. Til tross for den litt lavere alkoholprosenten, er det et ganske fyldig øl, men jeg skulle gjerne hatt noe mer fylde. Dette er en god og forfriskende øl. I smaken er det både sitrus, blomster, frukt og noe krydder. Den har et noe søtlig preg i starten, noe som for så vidt er ventet ut fra lukten og stilarten, men er noe mer tørr i ettersmaken. Dette er et lett og godt alternativ til de normalt alkoholsterke belgiske alene. Personlig foretrekker jeg likevel Saison, som både har mer fruktighet og fylde.

Nøgne Ø Blonde – 7 av 10

Vis 2 kommentarer

  1. Hmm, Blonde ser jeg sjelden i butikken. Har kun smakt den når jeg hadde den på fat. En meget kurant og sommerlig «lett-øl», imo.

  2. Den er listet under Nøgne Øs helårsproduksjon, men etter norske forhold er det en ganske sommerlig øl. Fant den på ICA på Østbanehallen i Oslo. Vil tippe av flere ICA og trolig Meny og Centra også har fått den inn nå.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.