Left Hand Milk Stout

Melkestouten ble populær på begynnelsen av 1990-tallet. En melkestout inneholder ikke melk, men laktose, eller melkesukker. Stilarten utviklet seg til søte øl med mindre alkoholmengde enn andre øl. Meningen var at den skulle appellere mer til kvinner. Left Hand Brewing Co. har laget en variant av den opprinnelige oppskriften fra 1907, men med noe høyere alkoholinnhold på 6 prosent.

Jeg har skrevet det før, og jeg kan skrive det igjen: jeg er av natur noe skeptisk til mørkt øl. Stout har jeg imidlertid begynt å få sansen for, og da sjansen bød seg for å smake på Left Hand Milk Stout fra fat, grep jeg den. Ølet ble imidlertid en liten skuffelse. Det er en frisk stout, og det er usmak på den, men den er litt tynn, tam og kjedelig. Farven er dyp brun mot svart, og skummet melkehvitt og kortlevd. Ølet har en noe kremete konsistens. Smaksmessig er det både mørk karamell, noe kaffe og søtlig røstet malt. Problemet er bare at det er litt lite av det. Mot avslutningen er det noe bitterhet. Dette er en mild og litt søt stout, og i min gane vekker den ikke den store begeistringen.

Left Hand Milk Stout – 6 av 10
(smakt fra fat på Cardinal i Stavanger)

Vis kommentar

  1. Eg likte ann eg! En mild stout, absolutt nice… 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.