Kinn Vestkyst

Ikke bare har IPA blitt min nye favorittøltype. Noen av mine absolutte favoritter innen stilen kommer fra norske mikrobryggerier. Forventningene er ekstra høye når jeg prøver en ny norsk håndverks-IPA. Kinn Vestkyst hadde derfor mye å leve opp til. Heldigvis innfridde den også.

Det merkes allerede på lukten at det er snakk om en IPA med kraftig humleprofil. Navnet Vestkyst spiller også på at dette er en IPA som er inspirert av den amerikanske bryggetradisjonen. Det gode humlepreget fortsetter ved første slurk og overtas raskt av en kraftig, men behagelig, bitterhet. Ettersmaken er lang og biter også godt fra seg. Dette er en IPA som ikke prøver å være noe mer enn det den er. Den har en klar og fin profil, og etter hvert om bitterheten slipper taket kommer også nyansene fra humlen, maltet og gjæren frem. Ølet har god fruktighet og smaker litt av tørkede blomster. Maltsødmen kommer også mer frem. Alkoholstyrken på 7 prosent passer ølet godt, og det virker godt balansert. Dette er enkelt og greit et utsøkt øl.

Kinn Vestkyst – 8 av 10
(smakt fra fat på Håndverkerstuene i Oslo)

Vis 2 kommentarer

  1. Den skal i hvert fall inn i bestillingsutvalget til polet, men forhåpentligvis tar flere pol den inn i standardutvalget sitt. Det bør være plass til god norsk håndverksøl på polet!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.