Kinn Manna

Jeg har rukket å smake meg gjennom mange ulike stilarter i løpet av det siste året. En av stilartene jeg ikke har stiftet like godt bekjentskap med er den milde alen. Dette er en mer alkoholsvak ølsort (vanligvis mellom 3 og 4 prosent). Navnet kommer imidlertid fra at dette er et ungt øl som har hatt kort modningstid.

Kinn Manna er et mørkt øl med en fin kremfarget skumtopp. Noe av det første som slo meg, var at ølet har mye smak og god fylke til tross for den relativt lave alkoholprosenten (3,7 prosent). Ølet har også en behagelig og kraftig duft av røstet malt. Smaksmessig er det preg av karamell, kaffe og solbær.

Dessverre er dette et øl som luker mer enn det smaker. Ettersmaken er kort og litt skuffende. Likevel, sammenlignet med andre tilsvarende alkoholsvake øl, er det mye smak i Manna. Noen ganger kan det også være behagelig med en mindre intens og mer lettdrikkelig øl. Og hvis valget skulle stå mellom denne og for eksempel Hansa 365, så er det ingen tvil om hvilken jeg vil velge. Skål!

Kinn Manna – 6.5 av 10
(smakt fra fat på Håndverkerstuene i Oslo)

Skriv en kommentar