Ægir Påskesol!

Tradisjonen med påskeøl har mer eller mindre uteblitt i år. Det er kun Ægir som har laget påskeøl til årets sesong. Av den grunn har jeg ikke lagt noen stor vekt på å smake meg gjennom årets påskeøl (i entall) i god tid før påske.

Ægir Påskesol! er et lyst og lett øl med klar duggfrisk farge og en hvit, men litt kortvarig, skumtopp. Smaken er lett og vårlig og minner om en spennende fusjon av belgisk ale, britisk bitter og pilsner. Ettersmaken er behagelig, men noe kort. På den negative siden mangler Påskesol! en del fylde. Smaken skal være lett, men for meg blir den for lett. Totalt sett er dette et lite minneverdig øl. Det er et godt øl, men det blir noe kjedelig og intetsigende.

Jeg pleier vanligvis ikke å kommentere pris, men det må nevnes at dette er et dyrt øl. Dette er et butikkøl (4,7 prosent), men det kostet likevel over 100 kroner på Tilt, og selv i butikken koster det over 50 kroner. Det er enkelt og greit alt for mye.

Ægir Påskesol! – 6 av 10

Du kan også lese Kjempetorskens og Tommys anmeldelser av dette ølet. De er mer positive til Påskesol! enn meg. Storemy er noe mer lunken i sin anmeldelse.

God påske!

Vis 2 kommentarer

  1. Påskesol var en fantastisk lagerøl i fjor fra fat. Jeg hadde stor sans for den mangefassetterte smaken der appelsin var sentral. I år har jeg bare smakt Påskesol fra flaske, og den var god. Men den er ikke god nok til å forsvare utsalgsprisen. Jeg tar heller med meg to bokser Pilsner Urquell fra Rimi enn en flaske Påskesol fra ICA. Prisen er omtrent den samme.

  2. Jeg har tro på at dette er et øl som kan smake godt fra fat. Men når jeg bare har sett det på flaske, tar jeg også heller to Urquell, eller to Budvar enn en Påskesol. Som et lyst vårlig øl er også Nøgne Ø Blonde, eller pale alene fra både Nøgne Ø og Haandbryggeriet gode alternativ.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.