Cenosillicaphobia

Det er alltid gøy med en aprilsnarr (med mindre man går skikkelig fem-på selv), men det er også mange sære fakta og historier fra virkeligheten, om øl.

Visste du for eksempel at cenosillicaphobia er frykten for et tomt glass? Eller at en labeorphilist er en som samler på ølflasker? Og at en som studerer ølflasker kalles en meadophile? Hva med at pilgrimene på Mayflower stoppet på Plymouth Rock fremfor å reise videre fordi de gikk tom for øl? Eller at ni mennesker døde da 1,2 millioner liter med øl sendte en tsunami ned gatene i London? Øltsunamien i London inntraff i 1814 ved bryggeriet Meux’s Brewery Co Ltd. da en gigantisk portertank slo sprekker. Dette satte i gang en kjedereaksjon hvor flere andre tønner sprakk og sendte enorme mengder øl ut i gatene. Noen druknet som en følge av tsunamien, mens andre døde av skadene tsunamien første med seg. Én av de omkomne døde visstnok av alkoholforgiftning etter å ha forsøkt å drikke så mange øl han kunne.

The Oatmeal har samlet 20 vittige fakta og øl, og presentert dem i en morsom tegneserie. Drikkeglede.no har også en side om rare og spesielle ølfakta, dog uten morsomme illustrasjoner. For de som er interessert i mer ølhistorie, anbefales ølbloggen til Zythophile. Her finner du både ølanekdoter og lange og fyldige innlegg om historien bak (primært) engelsk øl.

Kjenner du til noen morsomme ølfakta? Post dem i kommentarfeltet!

For we could not now take time for further search (to land our ship), our victuals being much spent, especially our beer.
Fra skipsloggen til Mayflower

Skriv en kommentar