Hvete, Simcoe og chili

Det har vært litt stille når det gjelder bloggoppdateringer i det siste. Det har sammenheng både med at det har gått litt sakte med ølsmakingen de siste ukene og andre oppgaver som har tatt tid. Likevel har det blitt noe tid til å prøve ut nye øl:

Flying Dog In-Heat Wheat. Dette er en klassisk hveteøl, men den virker litt generisk og en smule søt i starten. Noe sitrus og krydder i smaken. Dette er en behagelig hveteøl, men den er ikke helt overbevisende. 7 av 10.

Fuller’s ESB. Dette er en kraftig bitter med mye smak. Det er mye som er godt med dette ølet, men det blir litt i overkant for min smak. 6 av 10.

Weyerbacher Double Simcoe IPA. Det er ingen hemmelighet at jeg er spesielt glad i IPAer, men med øl som denne er det vanskelig å ikke gjøre det. Her er det mye deilig humle, og overraskende mye bitterhet til tross for at det kun er Simcoe-humlen som er benyttet. Den kunne vært noe mer velbalansert, men dette er uten tvil en god IPA. Anbefales! 8 av 10.

Midtfyns Chili Triple. Bryggerne ved Midtfyns bryghus har fått leke seg med denne og blandet en belgisk triple med chili. Resultatet er overraskende godt, og kombinasjonen fungerer rett så bra. Smaken blir dog noe ensformig etter hvert. 7 av 10.

Da er det «bare» 786 igjen…

Vis 2 kommentarer

  1. Følger med! Veldig bra Ove.
    Apropos dansk øl. Drar til København neste helg. Har nå et uttalt mål. Ikke drikke én Tuborg eller Carlsberg på hele turen (mulig unntak med en Rød Tuborg dersom jeg finner det. Har lang tradisjon på å like den, det er jo et ekte arbeiderklasseøl, men produseres nå kun i sesonger). Vet du noe om øldrikking i Køben? 🙂

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.