Humlete, humletere, humlest

Det skrider sakte men sikkert frem med ølsmakingen. Målet nå er å ha smakt meg gjennom 250 øl innen ettårsdagen for starten av prosjektet. Forhåpentligvis er dette et ganske realistisk mål. I skrivende stund er status 228 øl smakt noe over en måned igjen til ettårsmarkeringen. Klarer jeg 250, skulle det tilsi at jeg vil bruke rundt fire år på å komme meg gjennom 1001 øl. Den siste tiden har vært preget av en del skuffende øl, men også noen positive overraskelser. Blant de mer positive smaksopplevelsene har det vært flere IPAer og pale ales:

Lervig Lucky Jack. Dette er en klassisk amerikansk pale ale. Det er et av de første ølene fra Lervig jeg har smakt, og inntrykket er slett ikke så verst. Lucky Jack er ikke noen smaksbombe, men det er et særdeles behagelig øl. Ølet har et klart humlepreg og en veldig god friskhet. Den har også en fin bitterhet mot avslutningen. Til tross for den litt lavere alkoholstyrken, dette er et butikkøl på 4,7 prosent, så har ølet en god fylde. Jeg har hatt mine reservasjoner mot øl fra Stavanger tidligere, men Lervig får meg til å revurdere mitt forhold til siddisøl. Hvis jeg skal ha noe å utsette, så må det være at ettersmaken ikke sitter like lenge som jeg skulle ønsket.

Mikkeller Green Gold. Lukten og smaken levner liten tvil om at vi snakker om en IPA. Humleintensiteten til dette ølet er heftig, nesten litt for heftig. Ølet har en god fruktighet og det er mye god smak, men det går etter hvert over i det litt vel intense. Smaken er frisk, med god fruktighet og noe sitrus. Maltsødmen er også merkbar med hint av karamell. Dette er en klart utpreget bitter øl, men bitterheten er fortsatt ikke for dominerende. Den etterlater dog munnen ganske tørr. Nok en god IPA fra Mikeller!

Mikkeller Nelson Sauvin Single Hop IPA. Single-hop-serien til Mikkeller er spennende og et must for alle som vil lære mer om øl generelt og IPA spesielt. Etter å ha smakt flere av ølene i serien tidligere, hadde jeg gledet meg litt til Nelson Sauvin. Jeg ble imidlertid noe skuffet over denne. Humlesmaken er god, her er det innslag av markblomster og grapefrukt, men ølet mangler noe bitterhet og fylde. Det er mulig baseølet Mikkeller benytter i sin single-hop-serie ikke yter rettferdighet til dette ølet. Humlen hadde fortjent å få selskap av et større smakskompleks. Likevel, en god single hop.

Mikkeller Green Gold – 8 av 10
Lervig Lucky Jack – 7.5 av 10
Mikkeller Nalson Saucin Single Hop IPA – 7 av 10

773 øl igjen…

Vis kommentar

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.